Mut isyan etti MESKİ harekete geçti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mut isyan etti MESKİ harekete geçti!


 

MESKİ’den yıllardır kötü koku yayan alt yapı için çözüm bekleyen Mut, havaların sınması ile siyan noktasına geldi. Mut girişindeki Palantepe Mahallesi’nde bir kanalizasyon ve dereden kaynaklı kokuya karşı yapılacak çalışmaların bir türlü tamamlanmamasına AKP’li meclis üyesi Hüseyin Yeşil tepki gösterdi. Şikayetler üzerine harekete geçen MESKİ ekipleri, Mut İlçesi’nde içme suyundan atıksuya kadar uzun yıllardır devam eden sorunları çözmek için harekete çalışma başlattı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, 2023 yılı Mayıs ayı olağan genel kurul toplantısının ikinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Cumhur İttifakı’na mensup belediye başkanı ve meclis üyelerinin ilgi göstermediği toplantıda, ilk olarak gündem dışı konuşmalara imza atıldı.

 

KÖTÜ KOKU MUTSUZ EDİYOR!

Bu bölümde söz alan AKP’li Meclis Üyesi Hüseyin Yeşil, Mut ilçesi girişindeki Palantepe Mahallesi’nde bir kanalizasyon ve dereden kaynaklı koku sebebiyle ihale süreci başlatıldığını anımsatarak, “Çalışması bitmek üzere olan bir işlem vardı. Yaklaşık 1,5 yıl oldu. Bu konuda son durum nedir? Çünkü yaz mevsimi geldi yine. Mut’un girişinden itibaren hem mahallede oturanlar için hem ilçeye gelenler için aynı sıkıntı yaz aylarında artarak devam ediyor” dedi.

 

HALA İHALE AŞAMASINDA!...

Bunu üzerine bilgi veren MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, söz konusu bölgenin Mut’un güney mahalleri ve Barabanlı Mahallesi’nde ki kanalizasyon eksikliği ile alakalı olduğunu

söyleyerek, “Projemiz tamamlanmış, yönetimden ihale kararı alınmış ve şuan ihale aşamasındadır. Yaklaşık maliyet çalışmaları devam ediyor. Bu yıl içerisinde ihalesini yapmış olacağız” dedi.

 

PROJE 3 BÖLGEYİ KAPSIYOR

AKP’li Meclis Üyesi Hüseyin Yeşil ise “Palantepe, Silifke’den Mut’a girerken, söylenen yer ise hastane tarafı yani Mut’un çıkışı” diyerek Genel Müdür Korkmaz’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

İrfan Korkmaz ise bunun üzerine projenin 3 bölgeyi kapsadığını söyleyerek, duruma açıklık getirdi. Korkmaz, bölge için yapacakları çalışmalar için tek bir ihaleye çıkılacağını söyledi.

MESKİ HAREKETE GEÇTİ

Artan şikayetler sonrası Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklama ile Mut İlçesi’ndeki altyapı çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini duyurdu.

Açıklamada MESKİ’nin, Mut İlçesi’nde yıllardır çözüm bekleyen ve vatandaşları yıllardır mağdur eden içmesuyu sorunlarını çözmek için kolları sıvadığı bildirildi.

MESKİ’nin, Mut İlçesi Deveci ve Topkaya Mahalleleri’nin özellikle yaz aylarında yetersiz gelen su sorununa yaklaşık 3 bin 500 metrelik içmesuyu terfi ve şebeke hattı yapım işi sayesinde son verdiği açıklandı.

Yapıntı Mahallesi’nde 2 bin 200 metre içmesuyu hattı döşeme çalışması yapan MESKİ’nin, mahallenin yetersiz su sorununa çözüm getirdiği, Mut İlçesi Bozdoğan Mahallesi’nde üst katlara yeterli su çıkmadığını tespit eden ekiplerin, hızlıca çalışmalara başlayarak, mahalleliyi kesintisiz suyla buluşturduğu ifade edildi.

Burunköy’de su kaynaklarının aşırı kireçli olması sebebiyle tıkanıklıklar ve yoğun kullanımdan dolayı özellikle yaz aylarında kesintiler yaşanırken MESKİ’nin, gerçekleştirdiği depo revizyonları ve 4 bin metre hat çalışmasıyla mahalleye kaliteli ve kesintisiz içmesuyu temin ettiği bildirildi.

Ayrıca Hamamköy Mahallesi’nde artan nüfusla birlikte yetersiz gelmeye başlayan su kaynağı sorununun, MESKİ tarafından Karatahta mevkiine yapılan 2 bin 400 metre hat çalışmasıyla çözüldüğü açıklandı.

 

İÇMESUYU HATLARI YENİLENDİ ARTIK ARIZA SORUNU YAŞAMAYACAK

MESKİ’nin Kayabaşı İsale Hattı Yenileme Çalışmaları kapsamında Haydar Mahallesi’nin yetersiz içmesuyu sorununa son verilerek, mahalle sakinlerinin kesintisiz suya kavuşturulduğu da açıkladnı.

Açıklamada Selamlı ve Kadıköy mahallelerinde mevcut isale hatlarının ekonomik ömrünü doldurması ve hatların yeni yerleşim parsellerinin altında kalması sebebiyle zaman zaman kesintiler ve arızalara müdahalelerde güçlük yaşandığı belirtilerek, parsel altından geçen hatları deplase ederek, Selamlı’ya 5 bin 500 metre, Kadıköy’e bin metre yeni içmesuyu hattı döşendiği bildirildi. Bu çalışmalar sayesinde olası arızaların önüne geçilerek, mahallelilerin uzun zamandır çözüm bekleyen içmesuyu probleminin ortadan kalktığı savunuldu.

MESKİ tarafından 2 adet yeni su kaynağı bulunan Karacaoğlan Mahallesi’nde ise kaynaktan depoya içmesuyu hattı çekilerek, mahalle sakinlerine yeterli içmesuyu sağlandığı açıkladnı. Kavaklı Mahallesi’nde sık sık su kesintisi yaşanması üzerine harekete geçen MESKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmalarla mahallelilerin kesintisiz suya kavuştuğu açıklandı.

Geçimli’de de zaman zaman yetersiz gelen su için 2 yeni kaynakta çalışma yapan MESKİ’nin, 2 bin 500 metre içmesuyu hattı çalışması gerçekleştirdiği, ancak yoğun kullanım dolayısıyla içme suyunun yetersiz kalacağı öngörülüğünden, sondaj ihalesinin de programa dâhil edildiği açıklandı.

 

MUT’UN MAHALLELERİ ARTIK DAHA TEMİZ VE KOKUSUZ

Açıklamda MESKİ’nin, Mut İlçesi Cinköy, Dedeler, PalantepeElbeyli ve Barabanlı mahallerinin kanalizasyon sorununa da çözüm getirdiği bildirildi. Mahalle sakinlerinin yıllardır dört gözle beklediği çalışmaları hayata geçiren MESKİ’nin, bu mahallelerin atıksularını Mut Atıksu Arıtma Tesisi’ne terfi ederek, atıksuların bertaraf edilmesini sağlayacağı açıklandı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA