Tarsus Çimento fabrikasına karşı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus Çimento fabrikasına karşı!


 

Adanalı Nutri Gıda A. Ş. tarafından Tarsus’a kurulmak istenen ve 11 köyü yakından ilgilendiren çimento fabrikası ve ham madde sahaları ile yöre halkının destek taleplerine Belediye Başkanı Bozdoğan’dan olumlu yanıt geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantı döneminin ikinci oturumu yapıldı. Toplantıda Tarsus’un Damlama mevkiine yakın Yanıkkışla Köyü’nde Adana’lı firma Nutri Gıda A. Ş. tarafından kurulmak istenen Çimento Fabrikasına karşı direniş mücadelesi çağrısı öne çıktı.

Fabrika ve ham madde sahaları ile ilgili yapılan başvuru sonucu 20 Haziran günü Yanıkkışla köy kahvesinde gerçekleştirilecek ÇED toplantısı öncesi yöre halkının destek talebini gündeme taşıyan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, konunun takipçisi olduklarının mesajını verdi.

Bozdoğan, “11 köyü ilgilendiren önemli bir sorunumuz var. Bununla ilgili olağanüstü meclis yapacağız. Bölgede Çimento Fabrikası yapımı söz konusu. Bunu meclis olarak değerlendirmemizde fayda var çünkü muhtar arkadaşlar bu konuda ciddi taleple geldiler. Meclis bunu değerlendirmeli” dedi.

PROJE GÖRÜŞ VE ÖNERİLERE AÇILDI

Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği (ÇEKSAM) Başkanı avukat Semra Kabasakal da, “Mersin ili Tarsus ilçesi sınırları içerisinde Nutri Gıda A. Ş. tarafından yapılması planlanan Çimento Fabrikası ve Hammadde Sahaları Projesi ile ilgili çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır.

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 20 Haziran 2023 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.

 

“BAKANLIĞA VEYA VALİLİĞE GÖRÜŞ BİLDİREBİLİRSİNİZ”

ÇED başvuru dosyasını incelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında bakanlığa veya valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın katılımı toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA