Tarsus’ta yanlışa geçit yok! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta yanlışa geçit yok!


 

Sayıştay Raporu ile belgelenen Tarsus Belediyesi’nde önceki dönemlerde imza atılan yanlışlıkları kamuoyuyla paylaşan Başkan Bozdoğan, yanlış işlerin düzeltilmesi, her yerde bir temizlik ve şeffaflık ortaya konulması için çalıştıklarını söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda, belediyeye yönelik Sayıştay Raporu kamuoyuyla paylaşıldı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, eski dönemden kalan ve belediye meclis üyelerini yakından ilgilendiren yanlışlara dikkat çekerek, bunlara son vermek için gayret gösterdiklerini söyledi.

İlk tespitin; kiraya verilen taşınmazların değerleri ile kiraya verme değerlerinin kayıt altına alınması olduğunu söyleyen Bozdoğan, “Envanter kaydı isteniyor. Yıllardır sağlıklı verilerin bulunmaması nedeniyle bu yapılmamış ama bundan sonra yapılacak” dedi.

 

SU BORÇLARININ PEŞİNE DÜŞÜLDÜ

Ayrıca Sayıştay tarafından belediye mülkiyetinde bulunan 7-8 taşınmaza kesilen ve yargıya intikal edilen kaçak su borçları ile ilgili sorumluların bulunması ve rücu edilmesinin de istendiğini belirten Bozdoğan,

Yine belediye taşınmazlarının kiralanması ihalesinde muhammen bedel tespitlerine ilişkin hatalı uygulama olduğunun bildirildiğini belirten Bozdoğan, “Burada asfalt şantiyesi olarak kiraya verilen taşınmazın sadece arsa değeri üzerinden fiyat araştırması yapılarak kiraya verildiği, üzerindeki tesis ve binalarla ilgili her hangi bir değerlendirme yapılmaması eleştirilmiş ve bunu doğru bir şekilde kiraya verilmesi istenmiş.

 

RAİÇ BEDELLER DÜŞÜK BELİRLENMİŞ

Yine iki stadyum ile ilgili de yeterli araştırma yapılmadan rayiç bedelin çok altında bir fiyat belirlenmiş. Muhtelif nitelikteki taşınmazların işgaliye karşılığında ihale edilmeden kiraya verilmesi ile ilgili uyarı yapıldı. Ancak biz bunu temizledik. Şuanda Tarsus’ta işgaliye sıfır.

Spor kulübü niteliğinde olan derneklere tahsis edilen taşınmazların iptal edilmesine rağmen, kullanmaya devam edilmeleri. Bu konu tenis kulübü e akaryakıt istasyonunu kapsıyor. Akaryakıt istasyonu tahsisi 2019’da iptal edilmiş, ecrimisil bedeli çıkarıldı şuanda kirası alınıyor. Tenis kulübünün ruhsat çalışmaları ise devam ediyor. Yine ecrimisil çıkarılan tesiste tıraşlanma yapılıyor, tesis yasal hale getiriliyor.

 

KAÇAK YAPILAR YIKILMAMIŞ

İmar Kanunu’na ilişkin Kaçak yapılara ilişkin yıkım kararlarının uygulanmamasına yönelik uyarı yapıldı. Yıkılmayan yerler ile ilgili ihale hazırlığındayız. En kısa zamanda bu işi halledeceğiz.

Kiraya verilen 27 aralık ve Burhanettin Kocamaz Stadyumlarının giderlerinin belediye bütçesinden karşılanması ile ilgili de uyarı yapıldı. Bunların çoğunun yanıtı verildi. Geçmiş dönemden kalan sıkıntılar.

Meslek odaları birliğine taşınmaz tahsis edilmesi ile ilgili de uyarı yapıldı. Eski maliye binasını ilgilendiren konuyla ilgili biz bunu meclisten geçirdik ve sorun çözüldü.

Yine plan notu ile imar planında pazar yeri ayrılmış yerlerin ticari fonksiyona eklenmesi ile ilgilide uyarı yapılmış. Bu maddeyi kaldırarak sorunu çözeceğiz.

Bir türlü üzerine gidilip de bu yanlış işlerin düzeltilmesi sağlanamadı. İnşallah her yerde bir temizlik ve şeffaflık ortaya konulur.

Park alanları üzerindeki yapıların nitelik ve ölçülere uymaması. Yani halı saha, kafeterya, pastane gibi yapılardan bahsediliyor.

Emlak İstimlak Müdürlüğünde kaybolan evraklar bulunabildi mi, bulunamadı.

Tarsus Belediyesi uygulama imar planında gösterilen kat yüksekliklerinin aşılması ile ilgili de uyarı geldi.

Vadesi geçtiği halde tahsil edilmeyen kira alacaklarına iliştin icra takibi başlatılması ile ilgili de yine Sayıştay’dan uyarı geldi” dedi.

 

“DÜRÜSTLÜK ÇOK PAHALI. UCUZ SİYASETÇİDE DE BUNLARIN HİÇBİRİNİ ARAMAYIN”

Bazen dürüstlüğün kişinin doğru bildiğini söylemesi ya da işine geleni söylemesi arasında yaptığı bir ahlaki seçim olduğunu vurgulayan Bozdoğan, “Dürüstlük çok ciddi bir seçimdir. Yükün dürüstlük ise gücün kırılabilir, azalabilir. Ama hiçbir zaman başın öne eğilmez. Ve emin olun, dürüstlük çok pahalı. Ucuz siyasetçide de bunların hiç birini aramayın.

Tarsus ile ilgili ucuz siyaset peşinde koyanları anlatacağım. Kimisi saldırır, iki gün sonra ağabeyini belediye başkan adayı yapmak için. Kimisi saldırır halı sahasındaki yeri alamadığı için. Kimisi, yandaş olarak bize bunu neden peşkeş çekmediler diye” konuşarak, sert açıklamalar yaptı.

 

266 AÇILIŞ YAPTIK, PLAJ PROJEMİZ SÜRÜYOR

Sayıştay Raporunu müfettişten izin alarak yaptığını söyleyen Bozdoğan, gerek muhalefete gerek partililerine yüklenerek, “Gerçeklerin peşinden paten kaymayı yeni öğrenen acemi biri gibi koşmak vardır üstelik bir de yasak yerde egzersiz yapmak vardır. Tarsus Belediyesi kaç açılış yaptı? Bir tane bilen meclis üyesi var mı? Hiç zannetmiyorum. Yüzde birine bile gelmeyen meclis üyesi kaç tane açılış yapıldığını bilmez. Sayı olarak bilmeyenler, bu belediye neyin peşinde diye merak etmez. Toplamda 266 tane açılış yapıldı. Devam eden; Tarsus Plajı projemiz var. Bu yaz Tarsus halkı denize girecek. Bununla ilgili yüklenici firmayla ilişkiye girildi, bu insanlar orada golf tatil köyü, turizm merkezi yapacaklar. Biz burada ne kadar az ağaç kestirebiliriz diye görüşüyoruz. Tarsus Belediyesine iki otopark, yollar kazandırdık bu tahsis edilen yerlerden. Yine bu özel firmalar gibi Orman Genel Müdürlüğünden tahsis almak içinde çalışma başlattık.

Tren yolunun ilçeyi bölmeyerek yer altına alınması Tarsus için çok önemli bir proje. Önemli bir yeşil alan kazandırdık bu sayede. Sağlık yerleşkesi de 3 ay içinde bitirilecek. Halk Ekmek Fırınının ve Kleopatra Kent Meydanı yapımı devam ediyor.  

 

HAİNLERE SAVAŞ AÇTI

Elimizde 2 milyar 200 milyon TL değerinde devasa bir bütçe var. Buradaki çalışmaları yaparken takıntılı siyasetçilere takılıyoruz. Genellikle biraz fitneci ve fesat oluyorlar. Siyasetin getirdiği birikim galiba bu. Ama sabahın köründe projelerini getirenlerde var. Bunlar kişiye zarar verir, kişiliksiz, çapsız yapar. Siyasette ahlakla devam eder. Yanlış yapmamız gerekir. Dürüstlük dediğimiz zaman biat etmekten uzak duracağız. Siyaseti siyaset yapmak için değil, halkın çıkarı için yapacaksın. Biri aday olur ‘millete hizmetkarlığa gelirim’ der. Ne yaptın diye halkın sorması lazım. Ben bu memlekette 37 yıl doktorluk yaptım. Kazandığımı da halka verdim. Hiçbir zaman zengin olacağım, şunu yapacağım’ gibi bir şeyin içine girmedim. Halkımla var oldum. Çapsız, şekilsiz olanlar ‘halkın arasına girmiyor’ diyor, ben hep halkın arasındayım. Bu halk bana 95 bin oy vermiş.

İstediğim şey de çok basit: hainliğin ilk kuralı, hain olmaya karar vermektir. Hain olmaya karar verdiğin zaman hain olmak çok kolaydır. Sizler değerli hemşerilerim bu toplantılarda bazen ihanet senaryoları izliyorsunuz. Belediye kendi ürettiği yağan şişesine etiket koymaz. Ama bazı videolar izlettiriliyor vatandaşa. Belediye üretiyorsa kendi zeytinyağını, etiket koyma zorunluluğu şart mıdır? Değildir.

Hain olmaya karar vermiş kişiler kişisel hırs ve öfkeleri ve yarın ki kirli planları ile Haluk Bozdoğan düşmanlıklarını ortaya koysalar da ben halkımın yanında dimdik durarak, bu hainlikleri bir bir yeryüzüne çıkartacağım. Bunu sonu nereye giderse gitsin, kime dokunursa dokunsun hainleri gittiğim her yerde anlatacağım ve hesaplaşacağım.

İlle de Tarsus dediğimde yanımda durmayanların nasıl kaçtığını biliyorum. Tarsus hakkını nasıl alacak? 13-14 yıldır bitmeyen havalimanı ile mi? Adı var kendisi olmayan sahil bandı projesi ile mi? Burnumuzun bibinde olan ama Mersin’e ağlı olan organize sanayi bölgesi ile mi? Bu sayede İller Bankasından gelecek 7-8 milyon TL paranın neden başka belediyeye verilmesi sağlandı? Şimdi Mersin, sanayi bölgesinin adını değiştirmeye çalışıyor. Bunun hesabını soracağım.

Tarsus siyasetinden elini çekmeyen yaşlanmış dinozorların tüm oyunlarını tek tek anlatıp bozacağım. Aşağılık pazarlıklarla altımızı oymaya, koltuk kazanmaya çalışanların, ipliğini pazara çıkarmak benim boynumun borcu olsun.

Bugün itibariyle ihanet edenlerle anladıkları dilden konuşmaya, kendi yolumuzu açmaya başlıyorum. Halk ve bizimle beraber olanlarla ter temiz bir yolda yürümeye devam edeceğim” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA