Bıktık artık! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bıktık artık!


 

Mersin’de 2019 seçimlerinde başkanlığı CHP’li Vahap Seçer, meclis üstünlüğünü ise Cumhur İttifakı’nın kazanması ile yıldır yaşanan ve artık kayıkçı kavgasına dönen ‘borçlanma’ krizi devam ediyor! Bugün yapılacak mecliste yine saatlerce ‘borçlanma’ tartışması yaşanabilir!...

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Haziran Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi, bugün Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Birimlerden gelen ve çoğunluğu imar düzenlemesi olan 24 ve komisyonlara havale edilen 19 konunun görüşüleceği mecliste, yine saatlerce borçlanma tartışması yaşanması bekleniyor.

Mersin’de 2019 seçimlerinde başkanlığı CHP’li Vahap Seçer, meclis üstünlüğünü ise Cumhur İttifakı’nın kazanması ile yıldır yaşanan ve artık kayıkçı kavgasına dönen ‘borçlanma’ krizi devam ediyor!

Seçer’in geçen ay talep ettiği ve komisyonlara havale edilen 1 milyar 690 milyon TL’lik borçlanma yetki talebinin komisyonlardaki görüşmeleri sürüyor.

Muhalefetin sık sık borçlanmanın nerelerde kullanılacağına yönelik açıklama isteyip alamamakla eleştirdiği Seçer, bu defa alınacak borcun 1 milyar 300 milyonunun yol yapım çalışmaları ve 300 milyonunun ise EYT kıdem tazminatı ödemelerinde kullanılacağının bilgisini verdi.

Ancak muhalefetin yol bakım onarım çalışmaları için bütçede zaten pay ayrıldığı, ilk etap için 120 milyon TL tutarında olan EYT ödemeleri için ise belediye kaynaklarının yeterli olduğu görüşünde. Bugün yapılacak meclis öncesi parti gruplarında gündem olması beklenen borçlanma yetkisinin verilip verilmeyeceği belirsizliğini korurken, Seçer’in yetki alamaması halinde ‘borçlanma vermiyorlar, engelleniyor’ bahanesine savunmaya devam etmesi bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA