Çamlıyayla istedi, Seçer geçiştirdi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çamlıyayla istedi, Seçer geçiştirdi!


 

Mersin’in en küçük ilçesi Çamlıyayla’nın dahi imar planlarının tamamlanmamasına Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı isyan etti. Tepebağlı ayrıca Çamlıyayla’nın kanalizasyon sorununa da çözüm istedi. Ancak Tepebağlı’nın isteklerine Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i yanıtı, imar planı ile ilgili geciken izinlerle ilgili topu bürokrasiye atmak ve kanalizasyon ile ilgili ise kaynak sıkıntısından şikayet etmek oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Arazi kullanımları ile yerleşme alanlarının belirlenmesini sağlayarak adeta imarda ilçelerin kaderinin belirlendiği 1/5 bin ölçekli nazım imar planlarının tamamlanmaması Mersin’de büyük sorunlara neden olmaya devam ediyor.

Kentte yıllardır çözüm bekleyen 1/5 binlik planların bitirilememesine yönelik şikayetler artan nüfus ile katlanıyor.

Nüfusa göre Mersin’in en küçük ilçesi olan merkeze yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Çamlıyayla’ın dahi 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planlarının bitirilememesi tepkiye neden oluyor.

 

“5 YILDIR UĞRAŞIYORUZ HALA ORTADA PLAN YOK”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Haziran ayı olağan birleşiminin ilk oturumunda konuşan Çamlıyayla’nın MHP’li Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, gecikmeye isyan etti. “Çamlıyayla’nın 5 binlik planı yok” diyen Tepebağlı, “5 sene uğraşmamıza rağmen planı yapamadık. Büyükşhnir Yasası ile plan yapma yetkimizi size devrettik ama henüz daha 5 binlik planı bitiremedik. Belediye başkanlığım döneminin sonuna gelmeden inşallah bu planı bitirelim istiyorum. Çamlıyayla’nı kanalizasyonu ile ilgili projeyi hazırladık bu projenin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz” dedi.

SEÇER TOPU TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNE ATTI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise yanıt olarak Çamlıyayla’da imar planları yapılacak alanlarla ilgili İl Tarım Müdürlüğü’nden gelecek izinlerin halen tamamlanmamış durumda olduğunu söyleyerek, bürokrasiden dert yandı. “Çalışmalar devam ediyor” diyen Seçer, “Yakında ilçe belediyesi ile görüşülüp 1/5 binlik plan komisyona havale edilecek” dedi.

 

“KREDİ BULDUKÇA SIRASIYLA YAPACAĞIZ”

İlçenin kanalizasyon talebi ile ilgili ise kaynak yetersizliğini öne süren Seçer, “Söz konusu kanalizasyon projesi küçük bir proje değil, Sebil Mahallesini de kapsıyor Bunlar İller Bankası ile ilgili konular. Bunları kendi bütçemiz ile yapmamız mümkün değil, imkansız. Kredi buldukça bunları sırasıyla yapacağız” diye konuştu.

OTOPARK ÜCRETİNE DİSİPLİN SAVUNMASI

Yine ilçede Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılan otoparka ait ücret sorununa ilişkin de konuşan Vahap Seçer, “Otopark ücretleri konusu da oranın yerli üretim yapıp ürünü pazara getirenler için makul, küçük bir ücret alınmasını kapsıyor. Amaç biraz da disiplinli hale getirmek. Orada gerçekten üretim yapan yerliler küçük bir bedel ödeyerek hizmet versin istiyoruz. Aşırı bir rakam olursa bizi uyarırsınız biz de yardımcı oluruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA