PEŞKEŞ ÇEKİLMESİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PEŞKEŞ ÇEKİLMESİN!


 

CHP, AKP iktidarında özelleştirmeler ile cumhuriyet kazanımlarının sermayeye peşkeş çekildiği eleştirileri yaparken Mersin Büyükşehir’in özelleştirme hamleleri tepki çekmeye devam ediyor. Son olarak CHP’li Abdurrahman Yıldız, Başkan Seçer’i belediyenin Makine İkmal, Park Bahçeler ve son olarak MESKİ’deki özelleştirme uygulamaları üzerinden hedef alarak geri adım atmaya çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin skandal özelleştirme hamlelerine nihayet tepki geldi. Özellikle hırsızlıklara konu olan Makine İkmal Daire Başkanlığı bünyesinde ki Otobüs Bakım Onarım Atölyesi ve ardından park bahçeler Müdürlüğü’nün bakım onarım ve son olarak da MESKİ’nin su sayaçları okuma işine yönelik özelleştirme adımlarına muhalefet sessiz kalırken, CHP’li Abdurrahman Yıldız tepki gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Haziran Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşiminde konuşan Yıldız, uygulamalardan geri adım atılması çağırısı yaptı.

 

PARK BAHÇELERDEKİ ÖZELLEŞTİRME İHALESİ EKAP’TA

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i özelleştirme hamleleri için eleştiren tek isim olan Yıldız, gazetemizin manşetten duyurduğu haberlerle ilgili şunları söyledi; “Belediyemizin bir kısım idari işlemleri var, bununla ilgili fikirlerimi söylemek istiyorum. Mesela MESKİ’de su sayacı okuma işinin özelleştirildiğine dair bilgi edindim. Makine ikmalde otobüslerin bakım onarım servis işlerinin özelleştirilmesi için ihaleye çıkılmış. Yine park bahçelerdeki bir kısım bakım onarım işlerinin özelleşmesi için de bir ihalenin EKAP’ta olduğunu gördüm.

 

ÖZELLEŞTİRME İLE CUMHURİYET KAZANIMLARI SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Bu özelleştirme işleri Türkiye’de kırılmalara, yıkılmalara neden olmuş bir mesele. Özelleşme meselesi Türkiye ekonomisini bitirdiği gibi, Türkiye kamuoyunun, halkının 100 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca dişi, tırnağıyla ürettiği her şeyin bir biçimde sermayeye peşkeş çekilmesi hali olarak işliyor ülkemizde.

Yani özellikle 1970’lerin sonundan itibaren neo liberal politikalarla birlikte özelleştirme gündemimize girdi. Ama dünyada gelişmiş ülkelerin bir çoğunda bu işten vazgeçildi çünkü bir faydasının olmadığı görüldü. Hatta ülkemizde de 20 yıl evvel belediyelerimizde de bu tür iş ve işlemler gerçekleştiriliyordu, bunun da bir faydasının olmadığı görüldüğü ve vazgeçildi.

 

“ÖZELLEŞTİRMEDEN GERİ ADIM ATILMALI”

Bizim belediyelerimiz bünyelerinde şirketlerimiz var ve bunlar bunun için kuruldu. Hizmet kalitesini işini sürekliliğini düşüren, iş barışını bozan bu uygulamalara ilişkin bir şeyler söylenmeli ve belki de mutlaka geri adım atılması gerektiğini düşünüyorum. Bu iş denendi daha önce hizmet alımı işi ama maalesef bu ülkede ama ne işçiye, ne kent halkına ne belediyeye her hangi bir katkısı olmadı.

Hizmet özelleştirilmesine yönelik çalışmalar bir kez daha gözden geçirilmelidir.”

 

VAHAP SEÇER ÖZELLEŞTİRME TEPKİSİNİ GEÇİŞTİRDİ

Vahap Seçer ise tepkileri MESKİ üzerinden geçiştirerek yanıtladı. Seçer, “Saçar okuma konusunda MESKİ bir şirket. Sayaç kendi elemanı tarafından da okunabilir ya da bir başka şirketin daha efektif çalışma yöntemiyse ki bir çok örnek alacağımız İstanbul’daki İSKİ gibi, asırlık deneyimi olan kurumların uygulamalarından yola çıkarak elbette ki bir çok konuda ben belediye yönetim tarzı olarak da zaten belediye imkanlarını halka sunan bir insanım. Ben sahilleri ranta açmadım, böyle bir derdim de yok, halka açtım. Birçok konuda öyle. Ama bu tip konular örneğin abone hizmetleri, sayaç okuma bunlar kurumun selameti açısından da son derece önemli hizmetler. Bizim tek gelirimizin faturalar, başka gelirimiz yok. Büyükşehir’de olduğu gibi maliyeden bir payımız yok. Eğer yanlışsa bu uygulama eğer bir yanlışın içerisindeysek yine döneriz. Zaten 40 süzgeçten geçirip bunları yapıyoruz. Uyarınız üzerine tekrar bu konuyla ilgili arkadaşlardan bilgi alacağım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA