Deprem bahane amaç AVM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Deprem bahane amaç AVM!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, ‘deprem’ bahanesiyle özel bir firmadan alınan riskli’ raporu ile yıkmak istediği Kırmızı Lacivert ve Özel İdare işhanı altındaki dükkanlarda iş yapan esnaf, rant iddiasında bulundu. Başkan Seçer’in, bölgeyi ‘kent meydanı’ adı altında yarı açık AVM olarak düzenlemek için binaları yıkmak istediğini savunan esnaf, topladığı 200’e yakın imza ile Vali Pehlivan’dan yapılara dair bağımsız değerlendirme raporu için destek istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 şiddetinde depremin ardından ciddi hasar alan Kırmızı Lacivert İş Merkezi’ni boşaltma kararı aldı.

Belediyenin kendi birimlerini çıkardığı bina, B+Z+7 kat, A ve B blok ile 26 bağımsız bölümden oluşan yaklaşık 14 bin 230 metrekarelik alana sahipken, 5 yıllık kira kontratı bulunan esnaf adeta ortada kaldı.

Mersin çarşı esnafının kalbi olan Bitpazarı’nın da bulunduğu bölgeyi iş merkezini yıkarak meydan yapmak isteyen Büyükşehir, esnafa tebligat göndererek, yer göstermeden ‘çıkın’ dedi.

Ancak esnaflar ‘rızık kutsaldır’ sloganıyla eylem yaparak sokağa indi. Esnaf sesini duyurmaya çalışırken Başkan Seçer, devam eden yargı sürecine rağmen yıkımı hızlandırmaya çalıştı.

Vahap Seçer’in, ‘deprem’ bahanesiyle özel bir firmadan alınan riskli’ raporu ile yıkmak istediği Kırmızı Lacivert ve Özel İdare işhanı altındaki dükkanlarda iş yapan esnaf, rant iddiasında bulundu.

Başkan Seçer’in, bölgeyi ‘kent meydanı’ adı altında yarı açık AVM olarak düzenlemek için binaları yıkmak istediğini savunan esnaf, topladığı 200’e yakın imza ile Mersin Valisi  Ali Haza Pehlivan’dan yapılara dair bağımsız değerlendirme raporu için destek istedi.

 

DESTEKLEME YAPILARAK KULLANILABİLİR RAPORU VAR

Mersin Çarşı Esnafları Derneği tarafından hazırlanan dilekçede şu ifadelere yer verildi; “Daha önceleri mülkiyeti Mersin Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğünde olan ancak 2014 Bütünşehir Yasası ile mülkiyeti Mersin Büyükşehir Belediyesine geçen İstiklal Caddesi üzerindeki Kırmızı Lacivert İşhanı ile İl Özel İdare Müdürlüğü iş hanlarının valilik döneminde alınan ‘destekleme yapılarak kullanılabilir durumdadır’ raporu ile tarafımıza 10 yıllığına kiraya verilmiştir. Büyükşehir Belediyesi 6 yıldır bu binaları esnaflara kiralamış ve devasa masraflar yaparak kendisi de hizmet binası olarak kullanmıştır.

 

“YARI AÇIK AVM İLE MEYDAN YAPILMAK İSTENİYOR

Bizim hala 5 yıl kontratımız bulunmaktadır ancak birden bire binaların riskli olduğu tarafımıza bildirilmiş ve tahliye etmemiz istenilmiştir. Bunun üzerine çarşı esnafları olarak Büyükşehir Belediyesinin yasal kiracıları sıfatıyla kendilerine 80 adet dava açtık. 4 aydır davalarımız devam etmektedir.

Büyükşehir Belediyesinin özel bir firma maharetiyle 7,5 ayda almış olduğu bu risk raporuna istinaden binalarla ilgili herhangi bir destekleme maliyet ve çalışması yapılmadan binalar yıkılmak istenmiştir.

Bina kolonlarının ve binanın sapa sağlam ayakta olduğu görülmektedir. Deprem bahane edilerek alelacele burası yıkılmak ve yarı açık AVM ile meydan yapılmak istenmektedir.

“KAMU MALINI KORUMAK GÖREVİMİZ”

Kamu malının korunması kamunun kent yöneticilerimizin ve halkın temel görevidir ilkesi gereği sayın valimizin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kanalıyla bağımsız kuruluşlara bu binalarla ilgili yeni bir risk deprem raporu çalışması yaptırmasını ve binalar gerçekten riskliyse destekleme yapılarak kullanılıp kullanılamayacağının raporlandırılması, burada 30 yıldır faaliyet gösteren esnaflar mağdur edilmeden çözüm bulunması konusunda öncü olunması hususunu tüm çarşı esnafı adına arz ederiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA