Muhalefet Seçer’e, EYT için borçlanma yetkisi verdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Muhalefet Seçer’e, EYT için borçlanma yetkisi verdi


 

Cumhur İttifakı, 1 milyar 690 milyon TL borçlanma yetkisi isteyen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, EYT’den emekli olanların kıdem tazminatını ödenebilmesi için 355 milyon TL’lik yetki verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı olağan toplantı döneminin ikinci birleşimi yapıldı. Ancak geçen hafta Cuma günü yapılması gereken toplantının bugüne sarkması muhalefetin tepkisini çekti.

 

SEÇER MECLİSE KATILMADI

Yaklaşık 4,5 yıldır görevde olan Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Vahap Seçer, şehir dışında olduğu için ikinci defa meclise katılmadı.

Meclise CHP’mi Ünzile Kuru başkanlık ederken, meclisin tek gündem maddesi Başkan Seçer’in istediği 1 milyar 690 milyon TL’lik borçlanma yetki talebi oldu.

İlgili komisyonlar borçlanma talebine ilişkin sadece EYT kapsamında toplu olarak emekli olan personele kıdem tazminatı ödenebilmesi için şartlı olarak 355 milyon TL olarak verilmesi kararı aldı.

 

“HERKESİN TAZMİNATI ÖDENSİN”

Konuyla ilgili söz alan MHP Grup Sözcüsü Fahrettin Kılınç, “Bu madde ile ilgili idarenin bizden talep ettiği ocak ve mayıs arası emekli olanların kıdem tazminatları ve haziran – aralık arasında emekli olacaklarla ilgili verdiği bir bilgi notu vardı. Bu bilgi sonucu yaptığımız değerlendirmelerde şuana kadar bunu hak edenlerin totelde alacak oldukları rakam 123 milyon TL civarında. “Bizim buna gösterdiğimiz öncelik ve hassasiyetlere istinaden Cumhur İttifakı’nın kangrene dönüşmüş bu meselenin çözümü noktasındaki düzenlemeleri neticesinde, belediyemizden emekli olacak olanların bu haklarını bir an önce almaları için yaptığımız bir katkıydı. Bununla ilgili idareden aldığımız rakamlara göre şu ana kadar hak edilmiş olan kıdem tazminatını üzerinde bir rakam talep edilmiştir. Önümüzdeki günlerde bu talepler devam edeceğinden bu kararı almış bulunmaktayız. Bugüne kadar çeşitli sebeplerden dolayı kurumdan çıkmış veya çıkarılmış çalışanların mahkemelerce kazandığı elde ettiği tazminatların da ödenebilmesini ümit ediyoruz” dedi.  

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA