Mahkeme kararı ile su zammı kapıda! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mahkeme kararı ile su zammı kapıda!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Vahap Seçer, suya zam için mahkemeden gelen yürütmeyi durdurma kararı ile birlikte MESKİ’yi olağanüstü topladı. Mahkeme kararına itiraz eden ancak sonuç beklenmeden toplantıya çağrılan Cumhur İttifakı tepki olarak toplantıya katılmadı. MESKİ’nin 20 Haziran günü yeniden toplanarak, Millet İttifakı üyelerinin oyları ile su zammını kabul etmesi bekleniyor. Cumhur İttifakı ise su zammını durdurmak için yargı sürecini sürdürmekte kararlı. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına itiraz ile su zammı geri alınabilir.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer’in, geriye dönük Ocak ayından itibaren geçerli olacak şekilde hayata geçirmek için mahkemeye gittiği ‘su zammı’ kavgası sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı toplantısında su faturalarına TÜFE ÜFE/2 oranında ve ek olarak yüzde 25 zam yapmak isteyen Seçer’e, Cumhur İttifakı geçit vermedi. MESKİ genel kurulunda sandalye üstülüğüne sahip olan Cumhur İttifakı, TÜFE ÜFE/2 oranında zammı kabul ederek, yüzde 25’in geri çekilmesini istedi. Ancak Başkan Seçer, yüzde 25 ek zam da ısrar ederek, meclisi yeniden toplayıp, ısrar kararı aradı. Cumhur İttifakı’nın yine suya ek yüzde 25 zammı kabul etmemesi üzerine mahkemeye giden Seçer, yargının yürütmeyi durdurma kararı alması ile 1-0 öne geçti.

Cumhur İttifakı bu karara itiraz etmeye hazırlanırken, Seçer ikinci bir hamle ile MESKİ Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırarak, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı gereği, suya zammı oylatmak istedi.

 

SUYA ZAM MİLLET İTTİFAKININ OYLARI İLE KABUL EDİLECEK

Ancak Cumhur İttifakı itiraz sürecinin beklenmesini isteyerek, toplantıyı protesto etti ve katılım sağlamadı.

Ancak Seçer buna rağmen kendisi katılmasa da MESKİ Genel Kurulunu toplayarak, mevzuatı zorlayarak hedefine ulaşmaya çalıştı. MESKİ Genel Kurulu, protestolar nedeniyle katılımın düşük kalması sonucu çoğunluğu toplayamazken, suya zam kararı da 3 gün içinde yapılması zorunlu olan ikinci toplantıya kaldı. MESKİ’den yapılan açıklamada ikinci toplantının 20 Haziran Salı günü saat 14:00’da yapılacağı duyuruldu. İkinci toplantıda çoğunluğa bakılmaksızın suya zam için mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle yapılacak oylamaya Cumhur İttifakı’nın katılım göstermemesi beklenirken, bu durumda Millet İttifakı’na mensup üyeler suya zam için oy vermek üzere el kaldıracaklar. 

 

BİR METREKÜP SU FİYATI 15-16 TL’Yİ BULABİLİR

Halen; MESKİ’nin ücret tarifesine göre en çok su tüketen grup olan 1-15 metreküp arasındaki meskenlerden bir metreküp için atıksu bedeli dahil 10 lire 320 kuruş ücret alınırken, bu rakamın üzerine bir de her ay TEFE – ÜFE/2 oranında zam geliyor. Bu zam ile su ücretleri ortalama 12-13 TL’ye gelirken, yüzde 25’lik ek zam ile bu rakamın 16-17 TL’yi bulması bekleniyor.

 

ZAM GERİYE DÖNÜK OCAK’TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Öte yandan zammın geriye dönük 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren uygulanacak olması da tepki çeken bir başka konu. CHP’li Başkan Vahap Seçer’in, yüzde 25 ek zam teklifinin MESKİ’nin yapacağı ikinci toplantıda Millet İttifakı üyelerince kabul edilmesi halinde Mersinliler geriye dönük kabaran su faturaları ile karşılaşacak.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA