7,5 TL olabilir! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

7,5 TL olabilir!


 

Mersin’de Şubat’ta 4 TL olan 210 gram somun ekmek zam yapılarak 5 TL olurken, asgari ücret artışının belli olması ile ikinci bir zam talebinde bulunan fırıncılar fiyatın en az 7,5 TL’ye çıkarılmasını istiyor.

HEDİYE EROĞLU

Son göçlerle birlikte nüfusu yarım milyondan fazla artan Mersin’de günlük yaklaşık 1 milyon adet civarında olan ekmek tüketiminde gözler gelecek zam haberinde. 
Asgari ücret zammının belli olması ile Mersin’de yıl içinde ikinci defa zam yapılarak 5 TL’ye satılan 210 gram somun ekmek fiyatının 7,5 TL’ye çıkarılması talepleri arttı!

FIRINCILARDAN ZAM TALEBİ YAĞIYOR
Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Faruk Dalkılıç, kentte günlük ekmek tüketiminin yaklaşık 1 milyon adet olduğunu söyleyerek, halen 210 gram somun ekmeğin 5 TL’den satıldığını anımsattı. Ancak bu rakamın artan maliyetler karşısında kazanç sağlamadığını belirten Dalkılıç, kent merkezindeki 600 civarında olan fırıncı esnafından yoğun bir zam talebi aldıklarını söyledi. Dalkılıç, zam talebinin bayramdan önce uygulamaya geçmesinin söz konusu olduğunu ancak en kötü ihtimalle bayram sonu uygulamaya geçirilebileceğini kaydetti. 

FIRINCI BATMIŞ DURUMDA
Ekmek fiyatlarının normal şartlarda 10 TL olmasını istediklerini ancak vatandaşın düşük alım gücüne sahip olması nedeniyle yüzde 50’lik bir zam ile 5 TL olan ekmeğin 7,5 TL’den satılması yönünde görüşmeler olduğunu bildiren Dalkılıç, “Asgari ücret zammı ile birlikte ekmek fiyatlarında artış kaçınılmaz hale geldi. Fırıncılar zaten batmış durumda. Un fiyatları aldı başını gitti. 50 kg’lık bir torba un 600 TL civarında. Kira, elektrik su ve işçi maliyetleri de cabası. Undan fazla diğer girdilerin masrafı var. En küçük fırındaki çalışan sayısı 5 kişiden aşağı değil. Bu şartlarda üretim çok zor” dedi. 


 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA