Gözler kurban satışlarında! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gözler kurban satışlarında!


 

Türkiye’nin dört bir taraftan kurbanlık hayvan gelen Mersin’de piyasanın hareketli olduğunu söyleyen Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, bugünden itibaren satışların daha da artmasını beklediklerini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Kurban Bayramına sayılı günler kala Mersin’de kurban piyasası hareketlendi. Ekonomik dar boğaz nedeniyle alım gücü düşen vatandaş tüm zorluklara rağmen dini vecibelerini yerine getirmek için kurban almak için imkanlarını zorluyor.

Kurbanlık satışında Mersin’in diğer illere göre daha hareketli olduğunu ve piyasada canlılık yaşandığını söyleyen Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, bu nedenle kente Türkiye’nin dört bir taraftan kurbanlık hayvan geldiğini söyledi.

Kentte 130 kg canlı küçük baş kurbanlıkların 9 bin TL’den satıldığını belirten Pekmez, büyükbaşların ise 140 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı bulduğunu aktardı.

“Hayvan pazarlarından hayvan alın, tanımadığımız bilmediğiniz yerden hayvan almayın” uyarısında da bulunan Pekmez, özellikle dişi eksik hayvan alınmaması gerektiğinin altını çizdi.

Piyasanın hareketli olmasının yanında satışların bugünden itibaren artmasını beklediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Erdal Pekmez, “Tüm pazarlar dolu, doğudan Konya’dan, Mut’tan gelen hayvanlar var. Üreticide endişe var ama piyasa hareketli” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA