Yenişehir Bilim ve Sanat Merkezi göz doldurdu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir Bilim ve Sanat Merkezi göz doldurdu


 

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti.

Yenişehir İlçesi Kocavilayet Mahallesinde bulunan okula gelişinde, okul yöneticileri tarafından karşılanan Vali Pehlivan, öğretmenlerin gerçekleştirdiği müzik dinletisinin akabinde, öğretmen ve öğrencilerinin yapmış olduğu Osman Hamdi Bey Kaplumbağa Terbiyecisi temalı resim sergini gezdi.

Robotik Kodlama ve Resim Atölyelerinde öğrencilerle bir araya gelen Vali Pehlivan, onlarla bir süre sohbet etti, derslerinde başarılar diledi. Okulun öğretmenleri ile de görüşen Vali Pehlivan eğitim ve öğretim hizmetlerine ilişkin olarak Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Aydın Köklüdağ’dan bilgiler aldı, başarılı çalışmalarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Vali Pehlivan’a, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Necmeddin Dinç eşlik etti.

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri, ilkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla eğitimler verilmekte.

Mersin’de 9 adet Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi bulunmakta olup, Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezinde, Genel Yetenek, Müzik Yetenek ve Resim Yetenek alanlarında 927 öğrenci eğitim almakta.

3 Temmuz- 13 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenen ve Akıl Oyunları, Matematik Uygulamaları, İstatistik, Yazılım Geliştirme ve Görsel Sanatlar branşlarında 15 atölyede yaz kursu yapılmakta.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA