Yaylada sanat çalıştayı 2. kez sanatçıları buluşturuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yaylada sanat çalıştayı 2. kez sanatçıları buluşturuyor


 

Arnica tarafından çağdaş sanatın gelişmesine katkı içinhayata geçirilen 2. Arnica Art Land Sanat Çalıştayı, 14 Temmuz ve 4 Ağustos tarihleri arasında birer haftalık üç dönem halinde Mersin Borcak Yaylası’nda gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi

 

Küçük elektrikli ev aletleri sektöründe tasarım odaklı yaklaşımıyla öne çıkanArnica tarafından hayata geçirilen Arnica Art Land Sanat Çalıştayı’nın ikincisi Mersin Borcak Yaylası’nda birer haftalık üç dönem olarak planlandı. Arnica Yönetim Kurulu Başkanı, Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Kurucusu ve Danışma Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer, 14-21 Temmuz ’da resim, 21-28 Temmuz’da heykel ve 28 Temmuz-4 Ağustos arasında yine resim dallarında gerçekleştirilecek çalıştayların Türkiye’nin birçok kentinden ve Fransa, Gürcistan, İran, Rusya gibi farklı ülkelerden 50’yi aşkın sanatçıyı buluşturacağını belirtti.

Denizhan Özer’in artistik direktörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayı Arnica’nın kurucusu olan babaları Hasan Akın’ın anısına saygı duruşu olarak hayata geçirdiklerini anlatan Senur Akın Biçer, sözlerine şöyle devam etti:

“Mersin Borcak Yaylası’ndaki evimizin de üzerinde bulunduğu 30 dönümlük arazide gerçekleştirilecek olan çalıştaylar, doğayı ve sanatı buluşturuyor. Her taşındababamın emeği bulunan bu alanda gerçekleştirdiğimiz etkinlik, bizim için çok anlamlı. Sanatınbüyük kentlere sıkışmasını önlemek, Mersin’in adının sanatla özdeşleşmesini sağlamak ve ülkemizin uluslararası alanda çağdaş sanat çevrelerinde etkinliğini artırmak amacıyla yola çıktık. Uzun soluklu bir proje olarak planladığımız Arnica Art Land Sanat Çalıştayı’nın önemli hedeflerinden biri de Mersin’e çağdaş sanatlar müzesi kazandırmak. Bu projeye katılan tüm sanatçılara ve bizi destekleyen teşekkür ederim.”

 

İLK SERGİ TARSUS’TAKİ FABRİKADA OLACAK

Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Artistik Direktörü Denizhan Özer de farklı tekniklerle çalışan sanatçıların katılımıyla düzenlenen çalıştayın, çağdaş Türk sanatının ulusal ve uluslararası alanda güçlenmesine katkıda bulunacağını kaydetti.

Resim ve heykel alanında çeşitli üsluplarda çalışan sanatçılar çalıştay boyunca sanatın konuşulduğu etkinlikler, çevre gezileri, atölyelere katılırken aynı zamanda doğayla iç içe eserlerini üretecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çalıştay sonunda üretilen sanat eserleri önce Arnica’nın Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında sergilenecek. Eserler daha sonraki süreçte Mersin’de vebaşka kentlerde sanatseverlerle buluşacak. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA