Mezarlık sorunu tartışması büyüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezarlık sorunu tartışması büyüyor!


 

Mersin’de mezarlık sorunu yaşanırken Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentte mezarlık sorunu olmadığını, vatandaşın cenazesini kendi bölgesine defnetmek istemesinden kaynaklı talepler olduğunu savundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşiminde, muhalefet kentteki mezarlık sorununu gündeme taşıdı.

AKP’li Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan, Mersin’de son 2 yıldır mezarlık yeri sıkıntısı olduğunu defalarca söylediğklarini anımsatarak, “Son 5-6 ay içinde bu sıkıntını ciddi şekilde giderilemediğin gördük. Ormandan tahsis ettiğimiz Buluklu tarafında 55 dönümlük bir yer vardı, ihale süreci başlamıştı. ihale süreci ne aşamada? Ne zaman bitecek?

 

“TOROSLAR’DAKİ VATANDAŞI CENAZESİNİ MEZİTLİ’YE DEFNETMEK İSTEMİYOR”

Mersin’i belli bölgelere bölmek lazım. Toroslar’daki vatandaşımız cenazesini Mezitli’ye defnetmek istemiyor. Belediye meclis üyesi olarak gelen telefonların çoğu mezar konusunda. Son zamanlarda sürekli mezarlık yer tahsisi talepler geliyor. Çünkü yer yok deniliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi geniş bir coğrafyada kalabalık bir nüfusla hizmet veriyor. Masa sandalye, diğer konulara ilişkin taziyelerdeki talepler için de sıkıntı yaşanmaması lazım.

Vatandaş tarafından Çiftlikköy’deki mezarlık yerinin istinat duvarlarının yükseltilmesi ve güvenliğin arttırılması talep ediliyor” diye konuştu.

 

VAHAP SEÇER: “MEZARLIKLARIMIZ YETERLİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise kentte mezarlık sorunu olmadığını savundu. “Bizim mezarlıklarımız yeterli, bir meftanın dışarıda kaldığını kimse söyleyemez” diyen Seçer,

. Ama haklı olarak vatandaş kendi bölgesindeki mezarlığa defin yapmak istiyor. Başka mezarlığa yönlendirmeyi kabul etmiyor. Mezarlık konusunda bir sorumumuz olmadığı gibi devam eden yatırımlarımız da var. Güneykent Mezarlığı’nda yeni alan açıldı. Planlar yapılıyor şuanda bittikten sonra Güneykent 50 bin metrekare genişleyecek. Ama biz bunu da beklemedik, Buluklu’nun ihalesi bitti, yapım işi de başladı. Buluklu’da 55 bin metrekare mezarlık yapıyoruz. Söylediğiniz gibi bir sıkıntı yok. Buluklu’da define henüz başlamadık ama yapım devam ederken defin kabulüne başlayabiliriz.

Ayrıca mezarlık hizmetleri ile ilgili çadır, şemsiye, sandalye talepleri dile getirildi. İhtiyaç olursa alıma çıkarız. Mümkün oldukça katkı sunmaya çalışalım. Cenaze hizmetleri konusunda ne şemsiye ne çadır konusunda sıkıntımız yok. Zaten ilçe belediyeleri de destek veriyor.

Diğer taraftan misafirlerine taziye için gelen her türlü ikramı da mezarlık işlerimiz bir paket halinde teslim ediyor ve acılarını paylaşıyor. Bu konuda bilinçliyiz. Taziye evi isteyen bölgelerde de yer bulduğumuz sürece yapıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA