Kazaları önleyecek lambaların elektriği yok! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kazaları önleyecek lambaların elektriği yok!


 

Aydıncık’ın önemli sorunlarından biri olan trafik güvenliğine çözüm olarak eylem yapılması sonucu D-400 Karayolu üzerinde 3 kritik noktaya yerleştirilen trafik lambalarının devreye alınmamasına tepki geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in en küçük ilçelerinden olan ancak batı Mersin’de artan trafik yoğunluğundan nasibini alarak büyük sorunlar yaşayan Aydıncık halkının isyanı devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda sorunlara çözüm üretebilmek için Aydıncık Kent Konseyi bünyesinde Trafik Güvenliği Çalışma Grubu kuran ve İlçe Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan’ı makamında ziyaret eden Aydıncıklılar, seslerini duyurmak için Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER) önderliğinde, yerleşim yerinin ortasından geçen D-100 Karayolu üzerinde eylem yaparak, yaşanan trafik sorunlarına çözüm istedi.

 

YENİ TRAFİK LAMBALARI NEDEN DEVREYE ALINMIYOR!

Ancak sorunların devam etmesi üzerine AGİKDER yazılı bir açıklama yaparak, bu defa da, devreye alınmayan yeni trafik lambaları sorununa dikkat çekti.

AGİKDER’den yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere Aydıncık’taki trafik güvenliğinin sağlanamaması çok büyük bir sorundur.

Bu soruna dikkat çekmek için AGİKDER olarak çok uzun süredir mücadele vermekteyiz. Farkındalık yaratmak için paylaşımlar yaptık. Birçok yetkili kişilerle görüşmeler gerçekleştirdik. Kaza yerinde basın açıklaması ve anma programı düzenledik. Yönetim Kurulu Başkanımızın da içinde yer aldığı Kent Konseyi Trafik Güvenliği Çalışma Grubu da kurularak bu yöndeki kamuoyu baskısı yükseltildi.

Bu çerçevede, taleplerimizden sadece birisi olan Aydıncık’ta D-400 Karayolu üzerine 3 kritik noktaya trafik lambası yerleştirildi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

 

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNDEN ‘BAŞVURU YOK’ SAVUNMASI

Ancak, bu trafik lambaları uzun süredir devreye alınamıyor. Eğer sorun, sinyalizasyona elektrik bağlanması sorunu ise; elektrik dağıtım şirketi yetkilisi, kendilerine bu konuda bir başvuru olmadığını şifahen belirtmiştir.

Lütfen, emek verilerek kurulan sistem, daha fazla uzamadan devreye alınsın. Bir an evvel trafik güvenliğine etkisini görelim.

AGİKDER ve Çalışma Grubu olarak sorunun çözümüne ilişkin paylaştığımız diğer önerilere ihtiyaç duyulmamasını temenni ederiz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA