Sosyal Bilimler öğrencileri mezun oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sosyal Bilimler öğrencileri mezun oldu


 

MEÜ Sosyal Bilimler Yüksekokulu öğrencileri görkemli bir mezuniyet töreni ile geleceklerine uğurlandı. Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yağcı, “Mersin’in nüfusu çok arttı. Kentin ihtiyaçları, ekonomik büyümesi çok farklı boyutlara ulaştı. Sağlık gereksinimleri değişti, trafiğimiz arttı, ticaretimiz arttı. Dolayısıyla bizim Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu içerisinde yer alan bütün bölümlerin mezunlarına da ihtiyaç arttı. Bu nedenle mezunlarımızın işsizlik gibi bir sorunla karşılaşacağını hiç düşünmüyorum” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi(MEÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Üniversitenin Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılan törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Esra Dik, öğretim elemanları, akademik ve idari personel ile mezunlarımız ve yakınları katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, mezuniyet törenindeki kalabalığı görmekten çok mutlu olduğunu belirterek açış konuşmasına başladı. Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, "Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu benim ilk göz ağrım. Yöneticilikle ilgili kariyerim 2005 yılında ilk defa bu okulda başladı. Bu okul, Üniversitemizin en eski birimiydi. Adı da Mersin Meslek Yüksekokulu'ydu. Bir idari kararla ayrılarak Teknik ve Sosyal Bilimler alanlarında uzmanlaşan iki okul açıldı. Ve ben de 2005 yılında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun müdürü olma şansına nail oldum. Çok zorlu şartlarda, çok farklı ortamlarda, iki farklı noktada, burada şu anda bizimle birlikte bulunan değerli akademisyen arkadaşlarımızla bu okulu 18 yılda bu noktaya getirdik. Benim yöneticilik yaptığım altı yıldan sonra Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu inanılmaz bir ilerleme kaydetti. Farklı farklı bölümler açıldı." dedi.

Yüksekokulların, hem kentin hem bölgenin hem de ülkenin ihtiyaçlarına karşılık vermek ve eleman yetiştirmek için kurulduğunu belirten Prof. Dr. Yağcı, "Biz Mersin'de yaşıyoruz. Mersin çok önemli bir kent. Özellikle 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinden sonra Mersin inanılmaz bir göç aldı. Ki, öncesinde de alıyordu. Mersin'in nüfusu çok arttı. Kentin ihtiyaçları, ekonomik büyümesi çok farklı boyutlara ulaştı. Sağlık gereksinimleri değişti, trafiğimiz arttı, ticaretimiz arttı. Dolayısıyla bizim Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu içerisinde yer alan bütün bölümlerin mezunlarına da ihtiyaç arttı. Bu nedenle mezunlarımızın işsizlik gibi bir sorunla karşılaşacağını hiç düşünmüyorum. Hem Mersin'e hem ülkemize hizmet verebilecek konularda kolaylıkla iş bulabilecekler. Yeter ki, kendilerini de bu süreçte geliştirebilsinler." dedi.

Bundan tam 35 yıl önce kendisinin de üniversiteden mezun olduğunu belirten Prof. Dr. Yağcı, o günlere dönerek; "Böyle bir sıcak Temmuz günüydü. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ndeki mezuniyetimden hemen sonra stadyumdan direkt Anıtkabir'e gitmiştik. Ailemle birlikte Atamıza hürmetimizi ilettik. Unutmayalım, bu ülke onun sayesinde kuruldu. Atatürk'ün ayak izlerinden ayrılmayalım. O zaman kaybolmazsınız. Bütün mezunlarımızı kutluyorum. Yolunuz açık, aydınlık olsun. Velilerimizi destekleri için kutluyorum. Çocuklarını pırlanta gibi yetiştirdikleri için. Akademisyen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bütün bilgi donanımlarını öğrencilerimize aktardıkları için. İdari personelimize teşekkür ediyorum. Onların asiste etmediği bir şekilde bir okulun başarılı olması mümkün değil. Tüm üniversite yönetimimize de teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

"SİZLER; SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AİLESİNİN BİR ÜYESİ OLARAK HİÇBİR ZAMAN KAYBOLMAYACAK BİR AİDİYETİN TEMSİLCİSİ OLACAKSINIZ"

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı'nın açılış konuşmasının ardından söz alan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Esra Dik, 6 Şubat depreminde vefat eden tüm vatandaşlarımıza rahmet ve başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Doç. Dr. Esra Dik, "Sevgili öğrenciler, önce pandemi, ardından deprem felaketi bizi her anlamda çok üzdü. Bizi birbirimizden uzak bırakarak mesafeler oluşturdu ve aynı havayı teneffüs edemedik. Bu süreç, bir yandan da öğretici oldu. Sağlığımızın, ailelerimizin, sevdiklerimizin kıymetini anladık. Tüm zorluklara karşı eğitim sürecimizi tamamladık ve bugün hayatınız boyunca hem sizin hem ailenizin gururla hatırlayacağı bir gündeyiz." dedi.

Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun, Mersin Üniversitesi'nin kuruluş okulu olduğunu belirten Doç. Dr. Dik, "Bu nedenle akademik kimliğiyle Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz, Üniversitemizin kurumsal hafızasını yansıtır." ifadelerini kullandı.

Mezun öğrencilere seslenen Doç. Dr. Dik, "Bu okuldan mezun olarak sadece bir meslek sınıfının mensubu olmayacaksınız. Aynı zamanda Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ailesinin bir üyesi olarak hiçbir zaman kaybolmayacak bir aidiyetin temsilcisi olacaksınız. Okulun kapısı sizlere her daim açık olacaktır. Eğitim hayatınızın önemli bir evresini bugün tamamladınız. Elbette iş yaşamınızdaki ilk başta zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Bu sizi moral olarak düşürebilir. Ancak büyük başarıların ve güzel kariyerlerin hepsi için bir başlangıç gerekmektedir. Bu nedenle ümitsizlik tuzağına düşmeyin. Sizler bu okuldan güçlü olarak ayrılıyorsunuz. Unutmayın, sizler okuduğunuz bölümlerin meslek alanlarının teknik bilgisine sahipsiniz. Bu bilgiyle sizler iş yaşamında rakiplerinizi geride bırakacaksınız. Temel ilkeniz yaptığınız işi en iyi şekilde yapmak olsun. Sizler mükemmeliyetçi oldukça kariyer basamaklarını tırmanmanız daha kolay olacaktır. Mezun olduğunuz andan itibaren artacak sorumlulukların altında yaşamınızı ezdirmeyin. Geleceğinizi planlayın ama yaşadığınız anın kıymetini de bilin. Hayatta hiçbir zaman yetenekleriniz kadarıyla yetinmeyin. "Ben bunu yapamam" cümlesini hayatınızdan çıkarın. Daha çok öğrenin. Yenilikleri takip ederek kendinizi güçlendirin. Daha çok üretirken daha az tüketin. Her şeyden öte yaşamınızı güzelleştirin. Sadece kendi yaşamınızı değil, toplumunuzu da güzelleştirin. Tüm yaşamınızda adil, vefalı ve vicdanlı olun. Hepinize onurlu bir yaşam ve güzel bir gelecek dilerim." dedi.

Mezun öğrencilerimizin bu aşamaya gelmesinde en büyük katkının veliler olduğunu belirten Doç. Dr. Esra Dik, "Değerli velilerimiz, tüm imkanlarınızı çocuklarınızın gelecekleri için seferber ettiniz. Bu nedenle mezuniyet coşkusu ve gururu sizlerindir. Topluma hayırlı evlatlar yetiştirdiğiniz için hepinize Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak teşekkürlerimizi sunarız." ifadelerini kullandı.

Son olarak bu önemli günün en büyük mimarlarının öğretim elemanlarımız olduğunu söyleyen Doç. Dr. Dik, "Öğretim elemanlarımız çok emek verdiler ve öğrencilerimizi bugünlere getirdiler. Hocalarımızın her biri çok değerli. Sizler sadece eğitim vermediniz. Aynı zamanda rol model oldunuz. Geleceğin meslek mensuplarını yetiştirirken aynı zamanda topluma örnek bireyler olmaları için çabaladınız. Katkınız, emeğiniz çok. Tüm öğrenci ve veliler adına sizlere de şükranlarımızı sunarız." dedi.

Bugün yeni başlangıçlara imza atmak için bir araya gelindiğini belirten ve öncelikle ailesine, hocalarına, arkadaşlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Eda Avşar, "Hayatımız boyunca birçok zorlukla karşılaşacağız. Meydan okumaktan korkmayın. Hayallerinize sımsıkı sarılarak onların peşinden gidin. İnsan önce kendine inanmalı, kendini keşfetmek için yol almalı. Kendinize güvenin, olmazları oldurmak bizim elimizde. Önce kendi hayatınıza, sonra başkalarının hayatlarına dokunma fırsatı yaratın. "Sadece benim yapmamla mı düzelecek!" diye düşünmeden eyleme geçin." dedi.

Konuşmaların ardından Yüksekokul birincisi Eda Avşar’a plaketini ve diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı verdi. Yüksekokul ikincisi Derya Arslan'ın mezuniyet törenine gelememesi nedeniyle plaket ve diplomasını alamadığı törende Yüksekokul üçüncüsü Pınar Özdemir'e plaketini ve diplomasını Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Esra Dik takdim etti.

Dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilmesinin ardından mezun olan tüm öğrencilere temsili diplomaları, üniversitenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından verildi.

Diplomalarını alan öğrenciler, keplerini havaya atması ve hep beraber 10. Yıl Marşı’nı söylemeleriyle mezuniyet töreni sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA