Başkent’i, Anıtkabir’i, Tuz Gölü’nü ilk kez gördüler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkent’i, Anıtkabir’i, Tuz Gölü’nü ilk kez gördüler


 

Akdenizli kadınlar; Ankara ve Gaziantep’in tarihi, turistik mekânlarını, kültürel ve doğal güzelliklerini gezdi. Birçoğu ilk kez şehir dışına çıkan kadınlar, sevinç ve mutluluklarını dile getirerek Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür etti.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi’nin hayata kattığı örnek proje kapsamında, ilçeye bağlı Kazanlı Mahallesi’nde yaşayan 65 kadın, günübirlik Ankara gezisine, Köselerli Mahallesi’nde yaşayan 70 kadın da günübirlik Gaziantep gezisine götürüldü. Yol boyunca otobüsün içinde şarkılar ve türküler söyleyen kadınlar, keyifli ve eğlenceli bir zaman geçirdi.

Saatler sonra Başkent’e varan kadınlar, ilk olarak Kurtuluş Savaşı’nın Mimarı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir’de kimi zaman duygusal anlar yaşayan kadınlar, çektikleri fotoğraflarla ziyaretlerini ölümsüzleştirdi. Anıtkabir’deki askerlerin görkemli nöbet değişimini de heyecan içinde izleyen kadınlar, ardından Gençlik Parkı’nı ziyaret etti, dönüş yolunda da Tuz Gölü’nü gezdi.

KÖSELERLİLİ KADINLAR DA GAZİANTEP’İ GEZDİ

Diğer yandan; Akdeniz ilçesine bağlı Köselerli Mahallesi’nde yaşayan 70 kadın da günübirlik Gaziantep gezisine katıldı. Gezide kadınlar, tarih ve kültür kentinde Zeugma Mozaik Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Antep Kalesi ve Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nı gezdi, hatıra fotoğrafları çekip, sevdikleri için hediyelikler aldı.

Gezilere katılan kadınlardan bazısı, daha önce şehir dışına hiç çıkma şansı bulamadığını ifade ederek kendilerine bu imkânı sağlayan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek bu tür gezilerin devam etmesini talep etti. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA