Davultepe için Mezitli’ye ‘timsah gözyaşları’ tepkisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Davultepe için Mezitli’ye ‘timsah gözyaşları’ tepkisi


 

Turizmci Hüseyin Çalışkan’ın doğa tahribatı yarattığı ve caretta caretta deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarına zarar verdiği Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı ile ilgili Mezitli Belediyesini hedef alan mimar Abdullah Yılmaz, belediye yönetimini ‘timsah gözyaşları’ dökmekle eleştirdi.

HEDİYE ROĞLU

 

Mersin’in Mezitli ilçesinde yer alan Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı ile ilgili Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul’un isyanı ile yeniden gündem olan bölgedeki doğa tahribatına tepkiler artıyor.

Turizmci Hüseyin Çalışkan’ın sahibi olduğu Çaaş Grubun Orman Müdürlüğünden kiralayıp, düğün salonu yaparak doğa tahribatı yarattığı ve ceratta ceretta deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarına zarar verdiği iddialarına bir tepki de mimar Abdullah Yılmaz’dan geldi.

Konuyla ilgili Hüseyin Çalışkan’ın uygulamalarına tepki göstermekle bilinen Mezitli Belediyesinin hedef alan Yılmaz, belediye yönetimini ‘timsah gözyaşları’ dökmekle eleştirdi.

 

“MEZİTLİ KENT KONSEYİ RUHSAT İPTALİ İÇİN MAHKEMEYE GİTMELİ”

Sosyal medya hesabından çağrıcı açıklamalar yapan Yılmaz son olarak, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul’un konuyla ilgili feryadına değinerek, “Lakin, inandırıcı gelmiyor, Acaba yine timsah gözyaşlarımı dökülüyor endişesi var” dedi.

Hüseyin Çalışkan’a ait Kırçiçeği Garden unvanlı işletmenin açık hava ses ve gürültülü düğün salonu işletme ruhsatını Mezitli Belediyesi’nden değil Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden aldığını anımsatan Sibel Gelbul’a, “Size bir sorum var; Mezitli Belediye Başkanı, meclis üyeleri, kent konseyi carettaların uluslararası sözleşmelerle korunan yaşam alanlarında bu katliam yapılırken, sahte çevreci kimlikleriyle timsah gözyaşı döküp profesyonel organize bir ekiple, 100. Yıl Tabiat Parkının yağmalanmasının önünü açtığı, yıllardır ‘korumaya çalışıyorum’ showlarıyla kamuoyunu yanıltıcı bilgiler verdiği 100.Yıl Tabiat Parkına düğün salonu kondurulmasına neden ruhsat çıktıktan sonra tepki koydunuz, Mezitli Kent Konseyi başkanı olarak duymadınız mı? Görmediniz mi? Bilmediniz mi?

Siz özellikle ‘ruhsat Mezitli Belediyesince verilmemiştir’ diyerek açıklama yapıyorsunuz. Bence gösterilmek istenilen o!

Bir an evvel Mezitli Kent Konseyi olarak ruhsatın iptali, yürütmenin durdurulması için idari mahkemeye davanızı açın, yasal süreci başlatın. Mersin halkı sizin organize kent yağmasının bir parçası, dolgu malzemesi olarak görmesin, düşünmesin.

 

“KORUMA SAĞLAYACAK İMAR PLANINDAN 9 KAT ÇIKTI”

Sayın Neşet Tarhan bey, beni yine mahcup etmedi. Tıpkı sahilde Galatasaray Meydanı karşısında 37 kat yüksekliğindeki ucube beton yığını kule ile ilgili ‘ruhsatını ben vermedim’ deyip, gerçekler ortaya çıkınca, ‘ben verdim ama ruhsatta benim imzam yok, imzası olan bürokratlarımın ise arkasındayım’ dediği gibi yüzü kızarmadan…

Sayın Sibel hanım; Yenişehir Belediye Meclis Üyesi, Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyon üyesi şehir plancı Zekeriya Özgür beyin proje müellifi olduğu, Gümüşkum Tabiat Parkı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı, esasta carrettaların korunması için yapılan Nazım İmar Planı olması gerekirken 9 kat emsalin arttırıldığı, kişisel rant temalı, bölgenin korunması adı altında, yağmalanmasına dönük bir çalışma oldu.

 

“ORTA OYUNCU LİYAKATSİZ YEREL YÖNETİCİLER…”

Bakanlıktan  onaylanıp geçmesi için Mezitli Belediye Meclisinden çıkardıkları kararlarla, verdikleri desteklere  rağmen, gerçek çevrecilerle birlikte, tabiat parkının korunması için eylem yapan orta oyuncu liyakatsiz yerel yöneticilerin gerçek kişiliklerinin deşifre olduğu, 100. Yıl Tabiat Parkı gerçeği gizlilikten çıkıp kamuoyuna mal olunca, Mezitli Belediye Başkanı sayın Neşet Tarhan beyin, koltuğu kaybetmemek için askıya çıkan plana itiraz ettiğinin belgesidir.

Plan bakanlıktan olur alırken, plan notlarında görüleceği üzere, Mezitli Belediyesince, kısmi yapılaşma ile ilgili bilinçli olarak gerçek dışı görüş verilmiş, planın bakanlık oluru almasında önemli bir faktör olmuştur.

Benim o dönemde plan iptali için verdiğim itiraz dilekçemde, plan dosyasındaki kısmi yapılaşma ile ilgili gerçeği yansıtmayan Mezitli Belediyesinin görüşü, planın iptali için en önemli madde olarak yer almaktaydı. Gerçekler ortaya çıkacak.

 

İŞE İTİRAZIN SON GÜNÜNDE NEŞET TARHAN’A YAPILAN ÇAĞRI

Askı süresine itirazın son gününde Mezitli Belediye başkanına yaptığım çağrıyı sizlerle tekrar paylaşıyorum; Sayın Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan bey, kişisel rantın, Gümüşkum Tabiat Parkı’nın çeyrek asırdır sahibi olmak isteklerinin boşa çıkarılması için, üzerinize düşen görevi yapmanız için son gün. Kıyı Kanunu, 3194 Sayılı İmar Kanunu, Mekansal Alanlar Yönetmeliğine göre özellikle, Kıyı Kenar Kanununa aykırı olarak, bölgede kanun ihlali yapılarak, kıyı kenar çizgisi altında kalan kısımlarda rekreasyon alan proje düzenlemesi yaparak, en baştan iptal edilme nedeni olacak.

Gümüşkum 100.Yıl Tabiat Parkının, sayın şehir plancısı Zekeriya Özgür beyce hazırlanan, bakanlıkça onaylanıp askıya çıkarılan planlarına askı süresi içinde itiraz hakkı cuma günü bitiyor.

Ne yazık ki konu kamuoyuna mal oldu, herkes haberdar. Mezitli’ye, Mersin Marina yapılaşma örneğinin bir başka sorunu geliyor. Üstelik sizler yanlışı gördüğünüz halde.

Merak ediyorum, neden semt pazarlarına verdiğiniz önemi bu konuya göstermiyorsunuz? Siz o makamda kamu yararı için görev yapıyorsunuz kıramadığınız insanlar, siyasi kaygılarınız varsa, başkanlığı bırakın onların yanına gidin.

Oysaki görsel medyada paylaştığınız fotoğraflarla gerçek çevreci insanlarla birlikte, tabiat parkında carrettaların doğal yaşam alanlarının katledilmesine büyük gözyaşı dökmüştünüz. Bizlerde resimlerinize bakıp bakıp gözyaşı dökmüş, hatta üzüntünüzden asli görevinizi unutup, tabiat parkındaki yasal olmayan katliama, sözleşmesine aykırılık arz eden çalışmalara ilişkin Mersin Valiliğine, Mersin Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmayıp, yatırımcı iş adamı ile görüşüp, müzik festivalini erteletmiştiniz.

Bunu da büyük gururla günlerce paylaşmıştınız. Sayın başkan biz Mersin halkı biliyoruz ki, Mezitli’de kişisel rant planlarına karşı hukuki mücadele yetmez, topyekün mücadele etmek lazım, Mezitli'ye sahip çıkmak lazım. Tabiki en başta Mezitli Belediye başkanı olarak siz eminim ki, şimdi siz ekibinize talimat verip, itiraz dilekçesi vereceksiniz. Niye mi sonucu size fısıldadılar. İleride kamuoyuna bir açıklama yapmak zorunda kalacaksınız. İşte diyeceksiniz, bizde itiraz ettik. Sayın başkan, bu saatten sonraki showlar pirim yapmaz. Defalarca yazdım, kamuoyuna açıklama yapın bekliyorlar diye” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA