Esenli Üzüm Şenliği, üzüm satışlarını artırdı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Esenli Üzüm Şenliği, üzüm satışlarını artırdı


 

Akdeniz Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Esenli Üzüm Şenliği’ en çok da üzüm üreticisinin yüzünü güldürdü. Hasadı yapılmayan üzüm bağı kalmadığını belirten üreticiler, üzüm şenlikleri sayesinde ürünlerinin tanıtıldığını ve birçok ülkeye ihraç edildiğini belirtti.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi’nin, bu yıl ikincisini düzenlediği ve binlerce kişinin katıldığı ‘Esenli Üzüm Şenliği’ dolu dolu geçti. Bağbozumu ve ‘En İyi Üzüm’ yarışmasından Ayşe Dinçer konserine kadar birçok etkinliğin gerçekleştirildiği şenlikle, Esenli’nin üzümü tüm Türkiye tanıtıldı. Bu çerçevede Esenli Üzümü’nün birçok ülkeye ihraç edildiği belirtildi.

 

“KESİLMEMİŞ ÜZÜM KALMADI”

Düzenlenen şenlik dolayısıyla Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür eden Esenli Mahalle Muhtarı Feyyaz Görgülü, şenliğin hem Esenli’nin hem de Esenli üzümünün tanıtımına büyük katkı sağladığını kaydetti. Şuanda kesilmemiş üzüm kalmadığına dikkat çeken Görgülü, “Üzümlerimizin fiyatları iyi durumda. Hatta birçok ülkeye ihracat da yapılıyor” dedi.  Festival Sayesinde üzümlerinin değerlendiğini söyleyen üzüm üreticileri ise satışların çok güzel olduğunu, ilerleyen yıllarda daha da iyi olacağını ön gördüklerini kaydetti.

 

“HEM KÖYÜMÜZ HEM ÜZÜMLERİMİZ TANITILDI”

Mahalle sakinlerinden Mevlüde Küçükkaya, “Böyle bir festivale katıldığımız için çok mutluyuz. Hem köyümüzün tanıtımı, hem üzüm üreticilerimizin tanıtımı için çok faydalı oldu. Akdeniz Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ŞENLİK, İHRACATIN ÖNÜNÜ AÇTI”

Mahalle sakinlerinden Yaşar Gül de Başkan Gültak’ın Akdeniz’de yıllarca yapılmayan hizmetleri hayata geçirdiğini belirterek, “Bu festival ile buranın üzümünü tanıttı ve ihracata katkıda bulundu. Gerçekten bir belediye başkanına yakışır şekilde çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA