Akdenizli kadınlar, el emeği göz nuru eserlerini sergiledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdenizli kadınlar, el emeği göz nuru eserlerini sergiledi


 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Karacailyas ile Adanalıoğlu Mahalleleri Kültür ve Sanat Evinde verilen farklı kurslara katılan kadınların dönem sonu sergisine katıldı.

Haber Merkezi

 

Akdenizli kadınların emeği sonucu ortaya çıkan resimler, heykeller, ahşap işleme ve boyama, takı ve tasarım, dikiş, nakış ve rengarenk giysilerden oluşan el emeği göz nuru eserleri beğeniyle inceleyen Başkan Gültak, kültür ve sanat evlerinin yılsonu etkinliğine de katılarak kursiyer çocuklar ile kreş çocuklarının birbirinden güzel gösterilerini izledi.

 

“ÇÜNKÜ BİZ İNSANA DEĞER VERİYORUZ”

Buluşmada söz alarak 4 yılda Akdeniz’i değiştiren hizmet ve projeleri anlatan Başkan Gültak, çocuklar için portatif yüzme havuzları açtıklarını, kadınlar için de farklı kentlere tarih, kültür ve doğa gezileri düzenlediklerini anlattı. Verdikleri destekler sonucu gençlerin eğitimde de başarı çıtasını yükselttiğini, üniversite sınavlarında ülke çapında dereceye girdiklerini kaydeden Başkan Gültak; “Çünkü biz insana değer veriyoruz. Mesele sadece asfalt dökmek, yol yapmak değil. Türkiye’de 2 kadın kooperatifi olan tek belediyeyiz. Bu kooperatiflerimizin tarımla uğraşmasını sağlıyoruz. Kadınlar, ürettikleri ürünleri satarak güçleniyor ve hayata tutunuyor” dedi.

 

“HİÇ KİMSEYİ AYRIŞTIRMADAN HERKESİ KUCAKLADIK”

Başkan Gültak; emeklerinden dolayı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar, birim personeli ile kültür ve sanat evi eğitmenlerine de teşekkür ederek, Akdeniz’de hiç kimseyi ayrıştırmadan eşit, adil ve kaliteli hizmet vermek için çalıştıklarının altını çizerek şöyle konuştu; “Akdeniz’de, kadınlara ve gençlere yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projelerimiz devam edecek. Neden? Çünkü bir evde kadın mutlu ise, o ailede mutlaka sevgi ve muhabbet olur. Göreve geldiğimizden beri hep barış, kardeşlik ve huzur dedik. Hiç kimseyi dini, dili, inancı, mezhebi veya etnik kökeni üzerinden ayrıştırmadan Akdeniz’de, Mersin’de yaşayan herkesi kucakladık.”

 

ÇOCUKLARDAN “AŞKIN OLAYIM” SÜRPRİZİ

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, gün içerisinde ayrıca kültür ve sanat evi müzik kursiyeri çocukların, bağlamalar eşliğinde hazırladığı müzik dinletisi ve birbirinden farklı gösterilerini de izledi. Gösterilerin final bölümünde Türk Bayrakları açan ve Başkan Gültak’ın fotoğraflarını taşıyan çocuklar, güzel bir sürprize de imza atarak “Aşkın Olayım” adlı şarkıyı hep bir ağızdan seslendirdi. Şarkıya eşlik eden Gültak ve misafirler keyifli anlar yaşadı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA