Altunok, Lavanta Hasat Şenliğine katıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Altunok, Lavanta Hasat Şenliğine katıldı


 

Haber Merkezi

 

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Çaltıbozkır Mahallesi Eğitim, Kültür, Tanıtım, Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen lavanta hasadı etkinliğine katıldı.

Şenliğe katılan İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nevzat Zaim ve diğer davetlilerle birlikte lavanta hasadı yapan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, emeği geçenlere teşekkür etti.

Şenlikte konuşan Başkan Altunok, “Alın teri dökerek bin bir emekle toprakla buluşturdukları lavanta bahçesi sayesinde hem ilçemizi süsleyen hem de bölgemizde turizmin canlanmasına vesile olan övünç kaynağımız üreticilerimizi yürekten kutluyorum. Kırsaldan şehre her bir metrekaresine hizmet götürdüğümüz Silifke’mizde Mara’da bizim, Sökün’de bizim, Narlıkuyu’da bizim, Akdere’de bizim, Çaltıbozkır’da bizim. Hiçbir ayrım yapmadan ayrıştırmadan tüm Silifke’mizi ve hemşehrilerimizi kucaklıyoruz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi “Köylü Milletin Efendisidir” sözünden yola çıkarak kırsalda yaşayan üreticilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar yaparak, onlardan gelen tarımla ilgili projelere destek olduk, olmaya da devam ediyoruz. İşte onlardan birisi de bugün hasat şenliğini gerçekleştirdiğimiz lavanta bahçesi projesidir. Derneğimiz, kooperatifimiz, mahalle halkımız ve muhtarlığımız tarafından uygulamaya koyulan lavanta bahçesinin bizlere sunduğu görsellik ve güzel kokuların yanı sıra turizm ve ekonomik alanda da ilçemize sağladığı katkılar ve bu alanda verilen emeklerin farkındayız. Lavanta bahçemizi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerimiz ayrıca buradan elde edilen ürünlerden de satın alarak bölge ekonomimize önemli bir katkı sağlamaktadır. Silifke’mizin marka değerleri arasında yer alan tıbbi ve aromatik bir bitki olan lavanta üretimine ve bu ürünün gelişmesinin yanı sıra ekili alan sayısının artırılmasına biz de belediye olarak destek olacağımızı buradan bir kez daha hatırlatıyorum. Lavanta bahçemizin hasadını bugün siz değerli halkımızla, misafirlerimizle ve dernek üyelerimizle hep birlikte gerçekleştirmenin sevinci ve heyecanı içerisindeyim. Emeği geçenlere ve tüm üreticilerimize teşekkür ediyor, bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Şenliğe katılan İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner ve diğer davetlilerle birlikte kurulan yörük çadırını ziyaret eden Başkan Altunok’a yayık ayranı ve sıkma ikram edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA