Mevlana, Akdeniz’de anıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mevlana, Akdeniz’de anıldı


 

Akdeniz Belediyesi’nin, Büyük İslam Âlimi Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 750’nci Vuslat Yıldönümü dolayısıyla organize ettiği anma etkinliği ve sema gösterisi büyük ilgi çekti. Konya Büyükşehir Belediyesi Sema Ekibinin de Türk Tasavvuf Musikisinden seçkiler ile Sema Âyini Şerifini icra ettiği gösteriyi yüzlerce vatandaş büyük ilgi, heyecan ve beğeniyle izledi.

Haber Merkezi

 

Vefatının 750’inci yıldönümü dolayısıyla Mersin Millet Bahçesi eski stadyum etabında gerçekleşen “Hz. Mevlana’yı Anma ve Sema Gösterisine”, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte her yaştan vatandaş katıldı. Buluşmada söz alan Başkan Gültak; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 yılının Mevlana Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatarak; “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ile görüştük. Konya, maddi veya manevi hizmetlerini eksik etmeyen bir belediyemizdir. Bizleri kırmadılar. Ekipleriyle birlikte, vuslat günü bu yıla yayıldığından, farklı illerde programlar yapılıyor. Sema ekibi bugün de bizleri şereflendirdi” dedi.

 

“VATANDAŞIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ, TALEPLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Konuşmasını; “Tüm insanlığın; Hz. Mevlana gibi ulu zatların, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ve kitabımız olan Kuran’ın, kardeşlik ve barış felsefesini anlamasını yüce Allah’tan temenni ediyorum” şeklinde sürdüren Başkan Gültak; “Bizler de göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bölgemizde yaşayan farklı din ve mezhep gruplarına mensup vatandaşlarımızın arasında hiçbir ayırımcılık yapmadık, herkese eşit davrandık. Özellikle kadınlar ve gençlere yönelik projeler gerçekleştirdik. Gençlerimiz için ilk kez etüt merkezi ve ders çalışacakları kütüphaneler açtık. Kadınları farklı şehirlere kültür, tarih ve doğa gezilerine götürüyoruz. Kültür evlerimizi kadınların hizmetine sunduk. Sizler bizim yanımızda olduğunuz sürece, bizler de her zaman sizlerin yanındayız. Bu güzel buluşmayı organize eden bürokratlarımıza, Konya’dan gelen misafirlerimize ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Sema gösterisinin sonunda Başkan Gültak’a semazen kavuğu hediye edildi.

Vuslatının 750’inci yıldönümünde Hz. Mevlana’yı anma etkinliğine katılan her yaştan vatandaş da sema ayinini ilk kez izleyecek olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduklarını dile getirerek, bu özel programı düzenleyen Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür etti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA