CHP, Mersin’i duymuyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP, Mersin’i duymuyor!


 

CHP’nin Mersin’de büyük kavgalara sahne olan mahalle delege seçimleri sonrası ilçe kongrelerinde ki yüksek tansiyon sürüyor. Partinin dizayn edilmesine tepki gösterenler genel merkezi göreve çağırsa da Ankara adeta kulaklarını tıkayarak, süreci geçiştirmeye çalışıyor! Son olarak Yenişehir’de delege silme skandalına imza atılması sonrası partililerden Genel Merkeze iletilen ‘müfettiş talebi’ ile ilgili bir gelişme yaşanmaması istifaları beraberinde getirdi. Partililer istifalar ile genel merkeze seslerini duyurmaya çalışıyor.

Hediye Eroğlu

 

Yaklaşan yerel seçimler siyaset arenasını hareketlendirirken Mersin CHP’de ki kaos her geçen gün büyüyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile il yönetiminin partiyi dizayn etmeye yönelik çalışmaları büyük tepki toplarken devam eden İlçe Kongrelerindeki şaibe iddiaları ise durdurulamıyor.

Mahalle delege seçimlerinde usulsüzlükler, mobbing, baskı, işten çıkarma tehditlerinin gündeme geldiği Mersin CHP’de, son olarak sosyal medyadan sürekli yenisi gelen istifa haberleri artarak devam ediyor.

Seçer ve il yönetimine yönelik parti tabanındaki rahatsızlığın Ankara’ya taşındığı iddia edildi. Partililerin sürekli olarak genel merkeze duruma el atma çağrısı yaptığı öğrenilirken, müdahale edilmemesi halinde istifaların artabileceği konuşuluyor.

 

GÖZLER YENİŞEHİR VE MEZİTLİ SEÇİMLERİNDE

Özellikle yaklaşan çekişmeli Mezitli ve Yenişehir ilçe kongre seçimleri öncesi tırmanan tansiyonun müdahaleler ile gerilime dönüşmesinden endişe ediliyor.

 

YENİŞEHİR’İN SEÇİMİ 3 EYLÜL’DE

CHP Mersin Yenişehir İlçe Kongresi 3 Eylül Pazar günü saat 10’da Garden Clup’ta yapılacak 6. Olağan kongresinin büyük bir yarışa konu olması bekleniyor. 

 

TAHİROĞLU’NUN RAKİBİ ÇAĞATAY ÇAKIR

CHP Yenişehir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yakınlığı ile bilinen mevcut başkan Tayyar Tahiroğlu'nun karşısına çıkan isim eczacı Çağatay Çakır oldu.

 

DİSİPLİN SKANDALINA İMZA ATMIŞTI

Tayyaroğlu partiyi dizayn etmekle eleştirilirken, tepki çeken uygulamaları ile gündem olmaya da devam ediyor.

CHP’nin Mersin’deki kalelerinden biri olan son 5 dönemdir parti tarafından yönetilen Yenişehir’de 2019’da iki siteyle gidilen seçimlerde başkanlığı kazanan Tahiroğlu, Mart ayında CHP Mersin tarihinde görülmemiş bir karara imza atmakla gündeme gelmişti.

Tahiroğlu, Yenişehir Belediyesi'nin Meclis toplantısında kendisinin bilgisi dışında gündeme getirilmesi üzerine keskin bir karar ile oylamada evet oyu veren CHP'li meclis üyelerinin tamamını disipline sevk etti.

Tayyar Tahiroğlu'nun kararı parti tabanında tartışma konusu olmuş Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in, “Kime ve neye hizmet ettiğini parti tabanımız değerlendirecektir” çıkışı dikkat çekmişti.

 

İL BAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ DELEGE OLAMADI!

Toplam 400 delegenin bulunduğu CHP Yenişehir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in (mavi liste) ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in (beyaz liste) ile yarışa girdiği tarafları arasında kıran kırana geçen delege seçimlerinde kongre öncesi Beyaz Liste üstünlük sağladı.

Ayrıca CHP Mersin Yenişehir İlçesi kongre delege seçimlerinde mavi listeden aday olan CHP İl Başkanı Koral Ömür, Mersin Milletvekili Gülcan Kış, ilçe başkanı Tayar Tahiroğlu’nun tam desteğine rağmen seçilemediler.

Kongre seçimlerinde il başkanı ve milletvekilini delege seçtiremeyen Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Delege seçilemeyen İl Başkanı Ömür ve Milletvekili Kış üzerinde de soğuk duş etkisi yaptı.

 

CHP YENİŞEHİR’DE SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

Mavi Liste ile girdiği delege seçimlerini kaybeden mevcut CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayyar Tahiroğlu, seçilmiş delegeleri silerek, kendini destekleyen delegeleri listelere eklemeye çalıştığı iddia edildi. Partililer, Genel Merkezden Mersin’e müfettiş göndermesini ve konuyu bir an önce aydınlatması için çağrı yapsa da henüz bir gelişme yaşanmaması tepkiye neden oluyor.

 

21 DELEGE SİLİNMİŞ!

“Delege Oyunları”nın ortaya çıkması parti tabanın sert tepkilere neden oldu. Partililer sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak, duruma tepki gösterdi. Yeni iddialara göre; Yenişehir’in bazı mahallelerinde beyaz listeden seçilmiş 21 delegenin yerine, mavi listedeki delegelerin getirildiği yönünde. Yapılanların partiye zarar verdiğini söyleyen partililer, bu olayın araştırılmasını hatta yapanların cezalandırılmasını talep ederek olayın denetlenmesi içi müfettiş talep etti.

 

ÇAKAR, “SEÇİLMİŞ DELEGELERİ YEDİRTMEYİZ”

Beyaz Liste’nin adayı olan CHP Yenişehir İlçe Başkan Adayı Çağatay Çakar geçtiğimiz hafta adaylığını açıkladığı basın toplantısında “Seçilmiş delegeleri yedirtmeyiz” ifadelerini kullanmıştı. Çakar, "Üyelerin hür iradesiyle seçilen delegelerin, haklarını yedirmeyiz" diyerek konunu takipçisi olacağını belirtmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA