Mersin’de okullar için bin 50 kişi işe alınacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de okullar için bin 50 kişi işe alınacak


 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında personel alımı yapmak için başvuruları başlattı. Mersin MEM TYP kapsamında okullar için bin 50 kişi alacak. Son başvuru tarihi 28 Ağustos 2023.

HEDİYE EROĞLU

 

İŞKUR'un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında okullara 2023 işçi alımının ne zaman yapılacağı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından TYP kapsamında 60 bin personel alımı yapılacak.

MEB'e bağlı okullarda güvenlik ve temizlik görevlisi olarak çalışmak isteyen vatandaşlara yönelik, TYP kapsamında MEB İŞKUR alımı 24 Ağustos itibariyle başladı

Bu doğrultuda yayımlanmış olan ilanlar için başvurular sadece İŞKUR TYP başvuru ekranı üzerinden gerçekleştiriliyor.

 

MERSİN’DE BİN 50 KİŞİ ALINACAK

MEB’e 20 şehirdeki okullara personel alımı kapsamında yayımladığı ilanlar ile Ağustos ayı içerisinde 20 şehirde 10 bin 338 personel alımı gerçekleştirilecek.

Mersin İŞKUR yaptığı duyuru ile Mersin’de Milli Eğitim bünyesindeki okullara toplamda bin 50 temizlik ve güvenlik personeli alınacağını açıkladı.

 

SON BAŞVURU TANİHİ 28 AĞUSTOS

İŞKUR’dan yapılan duyuruya göre; Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, 270 gün (9 ay) süre ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işlerinde istihdam edilecek personel alımı 24/28 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruları İŞKUR internet sitesi aracılığı ile yapmak isteyen adayların açılan sayfanın sol üst köşesinde yer alan ''İlan No'' yazan kutucuğa ilgili numarayı yazmaları ve ardından ilini seçmeleri gerekmekte.

Ancak başvurularla ilgili vatandaşlar yoğunluktan şikayet ediyor. Yoğunluk nedeniyle sisteme ulaşamayan vatandaşlar e-devlet üzerinde yapılabilecek başvurular için benzer şikayetleri dile getiriyor.

 

KONTENJANDA ASLAN PAYI TARSUS’UN

İŞKUR’dan yapılan açıklamaya göre TYP kapsamında alınacak bin 50 temizlik ve güvenlik görevlisi personel kontenjanında aslan payının 170 kişilik kadro ile nüfus bakımından 24 ilden büyük olan Tarsus’a ayrıldığı görüldü.

Tarsus’u 142 kişilik kadro ile Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü izlerken Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 135, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 110, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 95, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 85, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 75, Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 70, Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 65, Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 40, Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 33, Çamlıyayla ve Aydıncık Milli Eğitim Müdürlüklerine ise 15 kişilik kontenjan ayrıldı.

 

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.

 

KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kuruma kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak, öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç).

 

TYP ÇALIŞANLARINA HANGİ ÖDEMELER YAPILMAKTA?

TYP kapsamında çalışan her bir katılımcıya, 22/05/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar kadar ödeme yapılıyor.

 

TYP’DE İZİN SÜRESİ VE DEVAMSIZLIK HAKKI NE KADAR?

Katılımcıların TYP’ye devamı zorunludur. Ancak katılımcılar, yüklenici ve Kuruma bilgi vermek ve Kurum ve yükleniciden onay almak şartıyla TYP süresince 5 gün ücretsiz izin kullanabilmekte. Ücretsiz izin kullanılan dönemde katılımcıya herhangi bir ücret ödenmiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA