İşgal ve çöp yığınları isyan ettirdi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşgal ve çöp yığınları isyan ettirdi!


 

Mersin’in özellikle ana caddeleri başta olmak üzere merkezden kırsala adeta işgal altında olan kaldırımlardaki tabloya pislik ve çöp yığınları da eklendi! İsyanı büyüyen vatandaş ve esnaf, yetkilileri göreve çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de özellikle son 4 yılda kaldırım ve yollardaki işgalin çok sayıda şikayete konu olmasına rağmen harekete geçilmezken son olarak bu tepki çeken tabloya çöp yığınlarının da eklenmesi vatandaş ve esnafın isyanını büyüttü.

 

ZABITALAR, GÖRÜNMEZ ADAMI OYNUYOR!

Mersin’de sık sık Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de konu olan kaldırım işgallerine karşı harekete geçilmemesi özellikle trafik ve ulaşımı büyük sekteye uğratması ile tepki çekiyor.

İşgallere karşı adeta görünmez adam olan Büyükşehir ve ilçe zabıtalarının yaklaşan yerel seçimler nedeniyle sahaya inmemesi ve cezai yaptırım uygulamaması işgalcilerin cesaretini arttırıyor.

 

TRAFİK POLİSLERİ NEREDE?

Son olarak İstiklal Caddesi’nde 3 etap halinde gerçekleştirilen yenileme projesi ile gündem gelen tek yöne düşürülen yolda 2 şeritli park ihlalleri belediye meclis üyelerini daha isyan ettirirken trafiğe kayıtlı 740 bin 12 adet taşıt ile Türkiye 8’incisi olan Mersin’de trafik polislerinin görev alanında yetersiz kaldığı eleştirileri gündem güne artıyor.

 

“KENTTE TRAFİK KASITLI MI BU HALE GETİRİLİYOR?

CHP’li Meclis Üyesi Abdurruhman Yıldız, kentte yaşananlara Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısının birinci birleşiminde isyan etti.

Bir çok konuyu defalarca dile getirilmesine rağmen mesafe kat edilememesine tepki gösteren Yıldız, “İstiklal Caddesi güzel olmuş ama gece 11’den sonra gitmezseniz caddenin yeni halini göremiyorsunuz. Çünkü trafik caddeyi öyle bir hala getirmiş ki artık birli değil 2’li park edilmeye başlanmış. Ve bu caddeye araçla girme konusunda vatandaşlar artık imtina etmeye başlamış. Yani bu kadar zor bir iş mi, ben de bunu anlamakta zorlanıyorum.

CADDELERDE YÜRÜNMÜYOR

Özellikle ana artellerde GMK, İnönü Bulvarları, İstiklal ve Silifke Caddelerinde bırakın artık araçla girmeyi, yürüyerek bile girmekte zorlanmaya başladık. Bir biçimde buna çare bulunamıyor mu?

Birkaç yerden araştırdım, soruşturdum kentte 2020 öncesine göre trafik polisi sayısı yüzde 25 artmış. Buna rağmen biz bu park sorununu çözemiyorsak ki belediyenin önündeki cadde dahil olmak üzere araç ile girmeyi bırakın yürünmez halde. Bu iş psikolojik bir savaşa dönüştü. Eğer böyle devam ederse bu trafik meselesi yüzünden insanlar birbirini kırmaya başlayacak” diye konuştu.

 

ÇÖP YIĞINLARI İSYAN ETTİRDİ

Kentteki trafik ve işgal sorunu günden güne büyürken buna da bir de temizlik hizmetlerindeki yetersizliğin eklenmesi vatandaşı isyan ettirdi.

Mersin’in özellikle ana caddeleri başta olmak üzere merkezden kırsala adeta işgal altında olan kaldırımlardaki tabloya pislik ve çöp yığınları da eklendi! İsyanı büyüyen vatandaş ve esnaf, yetkilileri göreve çağırdı.

Özellikle İstiklal Caddesi’nde görülen çöp yığınları ara sokaklardan ana caddeye taşarken çevre esnafı ve vatandaşlar gerek Akdeniz Belediyesine gerek Büyükşehir Belediyesine tepki göstererek, harekete geçilmesin istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA