TKDK destekleri için son günler! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TKDK destekleri için son günler!


 

Çiftçilerin merakla beklediği Türkiye Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK), 2014-2020 IPARD Programı (IPARD II Dönemi) 13’üncü başvuru çağrı ilanı yayınlandı. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlara ilişkin destekler 26-28 ağustos arasında sona ererken, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlara ilişkin destek başvuruları 12 Eylül’de sona erecek.

HEDİYE EROĞLU

 

TKDK, IPARD Programı 2014-2020 kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelere yönelik On Üçüncü Başvuru Çağrı İlanını duyurdu. Başvuru tarihleri, desteklenecek sektörler ve ilgili detaylar açıklandı.

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlara  ilişkin destekler 26-28 ağustos arasında sona ererken, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlara ilişkin destek başvuruları 12 Eylül’de sona erecek.

TARIMSAL İŞLETMELERİN FİZİKİ VARLIKLARINA YÖNELİK YATIRIMLARA BAŞVURU BİTTİ

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Mehmet Tuna yaptığı açıklama ile bölge çiftçilerine TKDK desteklerinden yararlanma çağrısı yaptı.

2014-2020 IPARD Programı (IPARD II Dönemi) 13’üncü Başvuru Çağrı İlanına 16 Ağustos 2023 tarihinde çıkıldığını anımsatan Tuna, “Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında ‘Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar’ ve ‘Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar’ tedbirlerinden yalnızca makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvuruların kabul edileceği belirtilmiştir. 2014-2020 IPARD Programı (IPARD II Dönemi) – On Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı Kapsamında (TKDK) Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlara  (101) ilişkin olarak başvurular sona ermiştir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmemektedir.

 

BALIKÇILIK İÇİN SON BAŞVURU 12 EYLÜL

Ancak Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlara başvurular sürmektedir.

Başvurular 18 Ağustos 2023 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 10.10.2023 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 12 Eylül 2023, saat 18:00’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Destek almak amacıyla başvuruların yapılacağı ve yatırımın uygulanacağı iller; Afyonkarahisar , Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat.

 

YATIRIM SÜRESİ EN FAZLA 7 AY OLMALI

Yatırım süreleri; 13’üncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 7  ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirme yapılmayacak olup yatırımların tek taksit olarak planlanması zorunludur.

Başvurular ile ilgili bilgilere ilişkin olarak; 2014-2020 IPARD Programının güncel hali, Bakanlığımız www. ipard.tarim.gov.tr web adresi ve Kurumun internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilir.

Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi (Versiyon 13.0) Kurumun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilir.

Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurum tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler Kurumun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir dedi.

Anamur ve Bozyazı İlçelerimizde faaliyet gösteren Üyelerimiz ile İlgililere Önemle duyurulur” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA