Çiftçiye ÇKS çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çiftçiye ÇKS çağrısı!


 

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvurularının 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla başladığını duyurdu. Başvurular, 2 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek. Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de çiftçilere ÇKS için başvuru çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecek.

2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül’de başlarken 2 Ocak 2024'e kadar devam edecek.

ÇKS, tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturuldu.

Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.

Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor. e-Devlet Kapısı'nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler yararlanabiliyor.

2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül Cuma günü başlayacak ve 2 Ocak 2024 günü mesai bitimine kadar devam edecek.

İlk defa ÇKS'ye kaydolacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticilerin Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor.

 

MERSİNLİ ÇİFTÇİYE BAŞVURU ÇAĞRISI

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden narenciyenin başkenti Mersin’de de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de bölge çiftçilerine ÇKS için başvuru çağrısı yaptı. Müdürlük çağrısında, “Değerli üreticilerimiz ÇKS başvurularınızı arazilerinin bulunduğu yerdeki bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

 

ÇKS NE İŞE YARAR?

Çiftçi Kayıt Sistemi konusunda en merak edilen konular arasında ne işe yaradığı geliyor. Özellikle yeni başlayacak çiftçiler hem de tecrübeli çiftçiler için birçok farklı avantaj sağladığını söylemek mümkün.

Birçok farklı teşvikten yararlanma imkânı elde edilir.

Hibeler üzerinden çiftçilere destek sağlanır.

Düşük faizli kredi imkanından yararlanma olanağı verilir.

Devlet tarafından verilen tüm desteklerden faydalanma imkanı düzenli olarak sağlanır.

Genel olarak yukarıdaki avantajlar ile beraber çiftçiler için önemli bir fırsat şeklinde öne çıkıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2005 yılından bu yana gerçekleştirilen bu uygulama, pek çok çiftçinin yararlanmasına olanak sağlamış durumda. Böylece çiftçiler yaptıkları çalışmalar üzerinden devlet tarafından teşvik ve destek alırlar.

 

ÇKS BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Öncelikle e-devlet üzerinden giriş yapmak gerekir.

Daha sonra buradan gerekli başvuru formu doldurulmalıdır.

Ardından bu form doldurularak alınabilir.

Kayıt formu üzerinden elde edilmiş belge, Tarım İl Müdürlüğü'ne giderek teslim edilebilir.

Böylece Devlet üzerinden belge kapsamında yasal olarak kayıtlı olan tüm çiftçiler, farklı zamanlarda verilen destekten faydalanma imkanı yakalar. Özellikle birçok farklı teşvik ve hibe ile beraber aynı zamanda düşük faizli kredi imkanı için büyük bir öneme sahiptir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA