Balıkçılar mazot desteği istiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Balıkçılar mazot desteği istiyor


 

15 Eylül’de ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılmak için tüm hazırlıklarını tamamlayarak gün sayan Mersinli balıkçılar, özellikle bellerini büken mazottaki yüksek maliyete karşı ÖTV indirimi istiyor.

HEDİYE EROĞLU

 

2023-2024 su ürünleri av sezonu, 1 Eylül itibariyle Marmara, Ege ve Karadeniz’de sona ererken Akdeniz’de yasak 16 Eylül’de kalkacak.

Balıkçılar ilk avda daha çok istavrit ve hamsi yakalandığını söylerken havaların soğumasıyla diğer balıkların da çoğalacağını belirtiyor. Hamsinin kasası ilk günden 2 bin 500 liradan alıcı buldu.

 

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM

Yeni sezon hazırlıkları ile ilgili konuşan Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, son hazırlıkları yaptıklarını söyleyerek, “Mersin’de balık satışı yapan 300’e yakın esnafımız ve 100’e yakın da trol ve gırgır balık avcılığı yapan teknemiz var.

 

“15 EYLÜL GECESİ VİRA BİSMİLLAH DİYEREK DENİZE AÇILACAĞIZ”

Teknelerin son eksikleri tamamlandı. Ağlar tamir edildi, yeni ağlar döküldü. Teknelerin boya badana, zift dökümü ve tamiratları yapıldı. Şuan teknelerimiz denize çıkmaya hazırlar. 15 Eylül gecesi vira bismillah diyerek denize açılacağız” dedi.

 

YÜKSEK ENFLASYON İLK 3 AY BALIK FİYATLARIN ETKİLEMİYOR

Artan gıda fiyatları ve hayat pahalılığının ise balıkçıları etkilemesini beklemediklerini söyleyen Polat, “Hayat ne kadar pahalı olursa olsun enflasyon ne kadar yüksek olursa olsun Eylül, Ekim ve Kasım ayları verimin yüksek olması nedeniyle satış yüksek olur. 20 kilo balık alıp istifleyerek tüketen üreticiler de var.

 

MERSİN’İN BALIĞINI ANTALYA YİYOR

Üretimde iyiyiz ürünlerimizi İstanbul’a, Ankara ve özellikle de Antalya’ya ürün gönderiyoruz. Daha çok barbun, gümüş, mercan ve karides gibi her çeşit balığı gibi ürünleri dışarıya gönderiyoruz.

Ancak bir deniz şehri olmasına Mersin deniz mahsulleri tüketimi açısından Türkiye’nin en düşük illerinden biri. Mersin’de tüketimin düşük kalması nedeniyle özellikle Antalya’ya önemli satışlar yapmaktayız” dedi.

 

BALIKÇILAR MAZOT DESTEĞİ İSTİYOR

Ancak özellikle yüksek maliyetlerin bellerini büktüğünü dile getiren Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, “En çok mazot maliyeti büküyor. Mazotta indirim olursa iyi olur. Yüzde 10-15 devlet tarımsal üretim yapan çiftçiye ÖTV indirimi olarak verdiği mazot desteği balıkçılara da verilmeli” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA