Tartışmalı madde yine gündemde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tartışmalı madde yine gündemde!


 

Akdeniz Belediye Meclisi’nde geçen ay CHP ve HDP’nin ayak sürüdüğü iddiasıyla tartışmalara neden olan Nacarlı Mahallesi’ndeki arazi ile Nusratiye Mahallesindeki taşınmazın Kur’an kursu binası inşa edilmesi şartıyla Akdeniz İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi ile ilgili görüşmeleri yarın ki belediye meclis toplantısında yine görüşülecek.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi, 4 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 10:00’da Mersin Akdeniz Belediyesi Hizmet Binası Konferans Salonunda 5. Dönem, 8. Toplantı, 1. Birleşim, 1. Oturumunu yapacak.

Toplamda 14 gündem maddesinin görüşüleceği toplantı yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası bir önceki birleşim tutanak özeti okunacak.

 

MERSİN MEM’E OKUL YERİ TAHSİSİ

Mecliste ilk olarak mülkiyeti Akdeniz Belediye Başkanlığına ait Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Bekirde Mah. 178 ada, 2 parselde 4.557,10 m² yüzölçümündeki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında okul alanı olarak işaretli taşınmazın, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne okul yapılması şartıyla tahsisi ile ilgili teklifin görüşülmesi yapılacak.

 

MÜZİK FESTİVALİNE DESTEK

Daha sonra 22-23-24 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivaline, Akdeniz Belediye Başkanlığınca yapılacak olan maddi desteğin belirlenmesi ile ilgili teklifin görüşülmesine geçilecek.

 

ATIK SUYA ZAM KAPIDA

Meclis ayrıca Atık su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 20.maddesine göre hazırlanan 2024 Mali Yılı evsel katı atık tarife türleri ve miktarlarını içeren tarife raporu ile ilgili teklifin görüşülmesi ile devam edecek.

 

KENT MERKEZİNE İMAR DÜZENLEMESİ YOLDA

Meclisin önemli gündem maddesi ise Akdeniz Kent Merkezi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı 1. Etap Plan Hükümleri değişikliği ile ilgili teklifin görüşülmesi olacak. Nüfus ve trafik yoğunluğunun düzenlemeleri zorlaştırdığı yeşil alan, park ve dönüşüme ihtiyaç duyulan kent merkezi ile ilgili görüşmelerin uzun sürmesi bekleniyor.

 

GÜNDEM DAHA ÇOK İMAR DÜZENLEMELERİ

Meclis imar planı düzenlemeleri ile devam edecek. Bu kapsamda Mersin İli Akdeniz İlçesi 1. Etap Kent Merkezi 950 Ha. Alanda 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kapsamında tamamlanan 1. Etap 2.Kısım 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı  ile ilgili teklifin görüşülmesi yapılacak.

Ayrıca Mersin İli Akdeniz İlçesi 1. Etap Kent Merkezi 950 Ha. Alanda 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kapsamında tamamlanan 1. Etap 3.Kısım 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı  ile ilgili teklifin görüşülmesi gerçekleştirilecek.

Yine bu kapsamda Mersin İli Akdeniz İlçesi 1. Etap Kent Merkezi 950 Ha. Alanda 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kapsamında tamamlanan 1. Etap 4.Kısım 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı  ile ilgili teklifin görüşülmesi yapılacak.

Ayrıca Mersin İli Akdeniz İlçesi 1.Etap Kent Merkezi 950 Ha. Alanda 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kapsamında tamamlanan 1. Etap 5.Kısım 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı  ile ilgili teklifin görüşülmesi yapılacak.

 

TARTIŞMALI MADDE YİNE GÜNDEMDE

Akdeniz Belediye Meclisinde geçen ay Nacarlı ve Nusratiye’de Diyanet’e Kur’an Kursu yeri tahsisi için yapılan tartışma bu mecliste de gündeme gelecek.

Geçen ay ki toplantıda kurs talebine karşılık CHP ve HDP’nin ek süre talebi kabul edilmezken meclise iade edilen teklif, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın yetkisiyle yeniden gündemde ele alınacak. 

Mecliste ayrıca başkanlık makamı tarafından 5393 sayılı Belediye Kanununun 23.maddesinin 1.fıkrası ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 17.maddesinin 1.fıkrası doğrultusunda yeniden görüşülmek üzere Meclis’e iade edilen 03/07/2023 tarihli ve 68 sayılı kararın (Nacarlı Mahallesi, 596 ada, 1 ve 2 parseller ile mülkiyeti Maliye Hazinesi ve Belediyeye ait Nusratiye Mahallesi, 2070 ada, 1 parselde 674,00 m² yüzölçümündeki taşınmazın, 358,90 m²’lik belediye hissesinin Kur’an kursu binası inşa edilmesi şartıyla, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (e) bendine göre Akdeniz İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi) görüşülmesi yapılacak.

 

MUHALEFET AYAK SÜRÜMÜŞTÜ

Teklifle ilgili müzakerelerde CHP ve HDP, iki bölgedeki tahsisler için komisyonlara ek süre verilmesini istedi. EMEP’li Meclis üyesi Halil Kara da, onlara destek verirken Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise konunun 40 gündür görüşüldüğünü ve ek süreye ihtiyaç olduğunu düşünmediği için konuyu direk meclise getirdiğini söyledi.

Gültak, “Diyanet üzerinden maliye bakanlığı para aktardı. Yani müftülüğe bir kaynak aktarıldı. Şu dönem bu Kur’an Kurslarını yaptık. Buradaki aceleciliğin birinci nedeni bu. Bu kaynaktan yararlanabilmek için ruhsat verebiliyor aşamada olmamız lazım. İvedi bir şekilde nerede hazır araziniz ve ihtiyaç varsa bilgi istendi. Bizim toplandığımız bilgiler doğrultusunda bu teklifi görüşüyoruz. Bölgeyi tarayamamışsındır, eksik kalmışsındır, yerlere bakamamışsındır ek süre gerekebilir ama şuan bizim buna ihtiyacımız yok. Sistemlerimiz neresi boş, neresi dolu görebiliyoruz. Yani ek süre vermenin bir anlamı yok. Ben yetkimi kullanarak direk oylama için meclise getirdim” demişti.

 

MAHKEMEYE TAŞINAN İTİRAZ MECLİSTE GÖRÜŞELECEK

Akdeniz Meclisi, Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Nusratiye Mahallesi, 1025 Ada, 34 Nolu Parsele ilişkin, Mersin 1. İdare Mahkemesinin 11.02.2022 tarih ve 2021/581E. 2022/101K sayılı kararı ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.02.2023 tarih ve 89 sayılı kararına istinaden hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine, askı süresi içerisinde parsel maliki tarafından yapılan 1 (bir) adet itirazın değerlendirmesi ile ilgili İmar, Çevre, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Hukuk ve Toplumsal Adalet ile Ekonomi ve Kalkınma Komisyonlarına müştereken havale edilen konunun görüşülmesi de gerçekleştirilecek.

 

NİV GÖZ’DEN İMAR DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ

Meclisin son gündemi ise Mersin İli, Akdeniz İlçesi (Tapuda Yenişehir), Bahçe Mahallesi, 711 ada, 9 parsele ilişkin, parsel maliki Saybe Özel Sağlık Eğitim Turizm İnşaat Sanayi  ve Ticaret Anonim Şirketi Özel Niv Göz Merkezi tarafından hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği ile ilgili İmar, Plan ve Bütçe ile Çocuk ve Engelli Hakları Komisyonlarına müştereken havale edilen konunun görüşülmesi olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA