Mersin’i susuz günler bekliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’i susuz günler bekliyor!


 

Mersin’i yakın zamanda susuzluk sorununun beklediğini savunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Pamukluk Barajından su temini için 3’üncü ishale hattı yapımının bakanlıkça bütçesinin hazır olduğunu ancak Büyükşehir Belediyesince yapılacak arıtma tesisi için her hangi bir çalışma olmadığını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında kentin altyapı eksikleri yine gündem oldu.

Yoğun bir şekilde mahalle gezilerini sürdürdüğünü ve vatandaşlardan yoğun şekilde altyapı şikayetleri aldığını söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, özellikle su sorunu konusunda sıkıntıların büyüdüğünü söyledi.

 

“İKİNCİ KATLARA SU ÇIKMIYOR”

Gültak, “Şehrin içinde bazı yerlerde örneğin Fuat Morel Mahallesinde şuan ikinci kata su çıkmıyor. 2006’da Macik özcan belediye başkanıydı ben de il başkanıydım. Tek ishale hattı vardı. Macit beye İller Bankası7ndan iller bankasından borçlanma buldum, ikinci irsaliye hattını döşettirdik. 2023 yılına kadar içme suyu problemi kalkmıştır’ diye demeç verdim. Nüfus artışı öngörülenden fazla olduğu için su da sıkıntı çekiyoruz.

Peki bunu çözümü ne? Nureddin Nebatı maliye bakanıyken 3. İrsaliye hattının bedeli olan 2,5 milyar TL’yi imzalıyorum ama ey büyükşehir belediye başkanı sende Pamuklu Barajı ile ilgili yapılacak arıtma tesisi ile ilgili borçlanma ve kredi için benden yetki istiyor musun?’ diye sordu. Ama sorunun cevabı yok.

Buradan iddia ediyorum, birkaç seneye kalmaz Mersin merkezde içme suyu sıkıntısı çekeceğiz. Çünkü Berdan Barajı’ndaki içme suyu kapasitesi dolmuştur. Mersin’e acilen 3’üncü ishale hattı yapılmalıdır. Berdan yüzde 50, Pamukluk Barajı yüzde 80 dolu. Ham suda sorunumuz yok. DSİ’nin yapacağı ishale hattı ile arıtma tesisinin birlikte gitmesi lazım. Birinin parası hazır, diğeri bekletiliyor. Ama bu tesisler yapılmazsa merkezde su sıkıntısı çekeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA