“İçel Sanat Kulübü, kentimizin kültür ve sanatta kalbinin attığı yerdir” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İçel Sanat Kulübü, kentimizin kültür ve sanatta kalbinin attığı yerdir”


 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; İçel Sanat Kulübü’nün sürekli üreten bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, “İçel Sanat Kulübümüz, şehrimizin kültür ve sanat konusunda kalbinin attığı bir yerdir” dedi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kültürel ve sanatsal etkinlik ve faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla İçel Sanat Kulübü (İSK) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Alkar, kulüp üyeleri ve sanatseverlerle bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Gültak, Mersin'in 40-45 yıl önce Türkiye genelinde kültürel ve sanatsal etkinliklere öncülük eden iller arasında olduğunu kaydetti. Kentin kodlarında festival ve fuarlar olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak, şimdi ise belediye olarak festivallerle Akdeniz ve Mersin'in tanıtımına katkı sağladıklarını dile getirdi.

 

“İSK, ÜRETEN BİR YAPIYA SAHİP”

Karaduvar Mahallesi’nde, 25 Kasım Cumartesi günü 4’üncü Geleneksel Balık Festivali'ni düzenleyeceklerini de hatırlatan Başkan Mustafa Gültak, festivali bu yıl Mersin’de sadece 1 gün yapacaklarını belirterek, “Balıklarımızı Hatay'a götürüp, ‘Siz festivale gelemediniz, bizler yanınıza geldik' diyeceğiz ve Hataylı vatandaşlarımıza balık-ekmekleri ikram edeceğiz" ifadelerini kullandı. İçel Sanat Kulübü'nün çok üretken bir yapıya sahip olduğunu da dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, “Burası gerçekten şehrin kültür ve sanat konusunda kalbinin attığı nadir ve önemli yerlerden birisi” diye konuştu.

 

BAŞKAN GÜLTAK'A TEŞEKKÜR…

İSK Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Alkar da sanata ve sanatçıya verdiği desteklerden ötürü Başkan Gültak'a teşekkür ederek; “Kulübümüz 1989 yılında kuruldu ve bugün 500'e yakın üyemiz var. İçel Sanat Kulübü kentin amiral gemisi hüviyetindedir. Bölgemizde sanatçılarımızın eserlerini sanatseverlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Akdeniz Belediyesinin, özellikle Uray Caddesi’nde yapmış olduğu sanatsal faaliyetler ve balık festivali gibi katkıları çok önemli. Kulübümüze vermiş olduğunuz katkı ve destekler nedeniyle de teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA