Yollar dereye döndü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yollar dereye döndü!


 

Günlerdir meteorolojik uyarı yapılan Mersin’de yoğun yağış nedeniyle dereye dönen bazı yollar kapandı. Bazı ev ve işyerlerin ise su bastı. Şiddetli rüzgar ise fırtınaya neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) yurt genelinde beklenen sağanak yağış ve fırtına nedeniyle aralarında Mersin’in de bulunduğu iller için yaptığı meteorolojik uyarı sonrası yağış ve fırtına etkisini derinden hissettirmeye başladı.

Turuncu kod verilen iller arasında yer alan Mersin’de Cumartesi günü akşam saatler itibariyle başlayan yağış saatler ilerledikçe kuvvetlendi. Çok sayıda şimşek ile birlikte ortaya çıman rüzgarın ise fırtınaya dönüşmesi ile kent gök gürültülü sağanak yağışa maruz kaldı.

 

CADDELER GÖLE DÖNDÜ, ARAÇLAR SUYA KAPILDI

Mersin genelinde yağan aşırı yağmur, hayatı felç etti. Kentin cadde ve sokakları adeta göle dönerken, araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Bu Caddelerden biri de Çiftlikköy Mahallesindeki 19 Mayıs Caddesi oldu. Caddede oluşan sele yakalanan araç sürücüleri araçlarını bırakıp kaçmak zorunda kaldı. Yoğun yağış nedeniyle dereye dönen bazı yollar kapandı. Bazı ev ve işyerlerin ise su bastı.

 

YAĞIŞ REKOR ANAMUR’UN

Mersin genelinde etkili olan ve halen devam eden yer yer kuvvetli sağanak yağmur yağışında rekor Anamur ilçesinin oldu. Anamur’da metrekareye düşen toplam yağış miktarı 122 kilograma yaklaştı.

Bozyazı 90 kg'a ulaşan yağmur, Gülnar’da 76 kg, Erdemli çevrelerinde 76 kg, Mezitli Çevlik 84 kg ve Silifke’de 43 kg’u ulaştı. Mersin merkezde ise şuana kadar metrekareye 30 kilogram yağmur düştüğü öğrenildi.


FIRTINAYA DİKKAT

Şiddetli rüzgar ise fırtınaya neden oldu. Rüzgarın, Silifke, Aydıncık, Gülnar ve Erdemli kuzey bölgeleri (Toroslar) ve kısmen Erdemli'de Pazar günü (19.11.2023) akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi günü (17.11.2023) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmekte.

Yetkililer özellikle rüzgara karşı uyarılarda bulunarak vatandaşlara itidalli olma çağrısı yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA