Mersin yağmura teslim oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin yağmura teslim oldu


 

Meteorolojinin günlerdir uyarı yaptığı Mersin’de aşırı yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışın doluya dönmesi, fırtına ve gök gürültüsü ile Mersinliler korku dolu bir gece geçirdi. Sokaklar derelere dönerken bir çok ev ve iş yerini su bastı!

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’nin dört bir yanında etkili olan kış şartları Mersin ve çevresinde de etkisini gösterdi. Mersin’de 25 Kasım Cumartesi günü gündüz saatlerinde başlayan ve gece boyu etkisini gösteren sağanak yağışlar hayatı felç etti.

Cumartesi günü daha çok yüksek kesimlerde etkili olan yağışlar ilerleyen saatlerde etkisini arttırdı. Bir çok bölgede ceviz büyüklüğünde dolu yağışı şeklinde devam eden olumsuz hava koşulları rüzgar ve gök gürültüsü ile devam etti. Gülnar ve Bozyazı ilçelerinin yüksek kesimlerine bilye büyüklüğünde dolu yağdı.

Gece boyunca Mersinlilere korku dolu saatler yaşatan olumsuz hava koşulları nedeniyle yollar derelere döndü. Altyapı eksikliği bir kez daha gözler önüne serilirken yağmur suyu drenaj kanallarının yetersizliği sokakları derelere çevirdi. Özellikle yeterli mazgal temizliği yapılmaması nedeniyle taşan logarlar yüzünden bir çok ev ve iş yerini su bastı!

 

MEZİTLİ VE YENİŞEHİR SULARA GÖMÜLDÜ

Özellikle kentin en planlı, düzenli semtleri olarak bilinen Mezitli ve Yenişehir bölgelerinde ki su basmaları vatandaşı isyan ettirdi. Sosyal medyada Büyükşehir başta olmak üzere belediyeleri göreve çağıran vatandaşlar, kırık, temizlenmeyen yağmur suyu giderlerine dikkat çekerek uyarılarda bulunmalarına rağmen hiçbir işlem yapılmamasını eleştirdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA