Mersin’in Akkuyu’ya karşı mücadelesi sürecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in Akkuyu’ya karşı mücadelesi sürecek


 

Mersin’deki çevre derneklerinden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne karşı mücadele çağrısı yapıldı. Akkuyu’nun Çernobil ve Fukuşima’ya aday olduğunu söyleyen çevreciler, “Akkuyu Nükleer Santrali’nin çalışmaması ve devreye girmemesi için her türlü mücadelemiz sürecek” dedi.

Barış Çoban

 

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri’nin (DAÇE), Mersin’in Gülnar ilçesinde inşaatı süren Akkuyu Nükleer Santralinin soğutma sisteminin verimli çalışamayacak olması nedeniyle açmış olduğu iptal davasının duruşması öncesi Mersinliler bir kez daha projenin durdurulmasını istedi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunun Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan ile Tarsus ÇEKSAM Başkanı Semra Kabasakal, nükleere karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

 

AKKUYU ÇERNOBİL VE FUKUŞİMA’YA ADAY

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan,dünyada çok büyük nükleer felaketler meydana geldiğini işaret ederek, Akkuyu Nükleer Santral’in soğutma sisteminin çalışmayacağını, çalışsa dahi çok kötü sonuçlara neden olacağını ifade etti. Akkuyu’nun şimdiden Çernobil ve Fukuşima’ya aday olduğunu söyleyen Aslan,“Bizim açtığımız dava bilime dayanıyor. Sadece ülkemizde değil dünyanın hiçbir yerinde nükleer santral olmamalıdır” dedi.

 

NÜKLEER KARŞITI MÜCADELEMİZ SÜRECEK

ÇEKSAM Başkanı Semra Kabasakal ise Mersin’e ve doğasına sahip çıkmak için nükleer santrale karşı her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceklerini açıkladı. Kabasakal, “Mersin sevdalıları olarak Akkuyu Nükleer Santrali’nin çalışmaması ve devreye girmemesi için her türlü mücadelemiz sürüyor ve sürecek” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA