AKOB Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKOB Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu


 

Mersin’de faaliyet gösteren Akdeniz Opera ve Bale Kulübü’nün (AKOB) bu yıl 6’ıncısını düzenlediği ‘Ulusal Oda Müziği Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü’nün (AKOB) gerçekleştirdiği AKOB 6. Ulusal Oda Müziği Yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren gruplar AKOB Youtube hesabı üzerinden canlı olarak gerçekleştirilen Ödül Töreni’nde açıklandı.

Seçici Kurul Üyeleri 23 -24 Aralık günlerinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Özgürlük Salonu’nda, yarışma katılımcısı genç müzisyenleri şartnameye uygun olarak ilettikleri kayıtlar üzerinden değerlendirmelerini gerçekleştirdi.

20 grup 60 genç müzisyenin katılım gösterdiği Yarışma, şartnamede de belirtildiği üzere noter huzurunda yapıldı. Değerlendirme günü ilk kez açılan video kayıtları jüri üyeleri tarafından titiz bir çalışmayla değerlendirildi.

Ülkemizin tanınmış besteci, orkestra şefi ve virtüözülerinden oluşan Seçici Kurul Üyeleri Mersin'de bir araya gelerek yaptıkları titiz çalışmayla Yarışma’nın değerlendirmelerini gerçekleştirdiler. Seçici Kurul Başkanlığını, Maltepe Üniversitesi Konservatuvar Müdürü Keman Sanatçısı Jüri Başkanı Maltepe Üniversitesi Konservatuvar Müdürü Keman Sanatçısı Prof. Dr. Çiğdem İyicil’in yaptığı jüride, Jüri Onursal Üyesi Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB) Yönetim Kurulu Başkanı Demet Şaman Tarlakazan ve Jüri Üyeleri İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı  Piyanist Prof. Eser Bilgeman, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi, Bestecilik Bölümü Başkan Yardımcısı Besteci -  Piyanist – Orkestra Şefi Dr. Erberk Eryılmaz, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı  Öğretim Görevlisi Oboist  Doç. David Tchumburidze, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Orkestra Şefi / Viyolonsel Sanatçısı Münif Akalın yer aldı.

Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Çiğdem İyicil, AKOB Dernek sosyal medya hesabından canlı yayımlanan Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, dereceye giren tüm grupları Seçici Kurul’un oy birliğiyle belirlediğini belirtti.

Ödül Töreni gelenek olduğu üzere, birinci gelen grupların performansının yeniden dinlenmesiyle sona erdi.

Tören programı doğrultusunda Sponsorluk Töreni’ne geçildi ve sponsorluk desteğinde bulunan kurum ve kuruluşlara plaketleri takdim edildi. Ardından düzenlenen kokteyl ile etkinlik sona erdi.

 

KİMLER ÖDÜL ALDI?

İki kategoride yapılan yarışmada Genel Oda Müziği kategorisinde birincilik ödülü iki gruba verildi.

Tanay Totuk  (keman), Damla Çakar (viyola), Ebubekir Ferhat Güneri’nin (viyolonsel) oluşturduğu Usmanbaş Yaylı Üçül Grubu ile Selen Aydoğan - (keman), Selmin Aydoğan (keman), Alaz İlkiz’in (piyano) oluşturduğu Trio Con Brio Grubu birincilik ödülünü paylaştı.

 Gruplar 5 bin TL’lik para ödülü ve AKOB tarafından Mersin’de düzenlenecek birincilik konserleri ödülüne hak kazandılar.

İkincilik ödülü Doğa Ergen (piyano) ve Yeliz Böllü’nün (piyano) oluşturduğu Parla Duo grubu kazandı.

Yarışmada üçüncülük ödülüne de 2 grup layık görüldü. Seda Pehlivan (piyano), Ekin Karadaş’ın (piyano) oluşturduğu Lyra Duo ile İdil Atlıer (piyano), Duru Ercoşkun’un (piyano) oluşturduğu Yansıma Grupları birinciliği paylaştı.

Yarışmada Kemal Rastgeldi Mansiyon Ödülü, Ali İhsan Çeliksu (viyolonsel) ve Eylül Sümbü’ül (piyano) oluşturduğu Duo Norma Grubunun oldu.  

Cumhuriyetin 100. Yılı’nda genç müzisyenlerin “Genç Türk Bestecileri”nin eserlerinin icra edilmesini ve tanınmalarını sağlamak ve oda müziği besteleri üretmelerini özendirmek misyonuyla, yarışmanın “ulusal” tanımına istinaden, bu yıl ilk kez “Genç Türk Bestecisi Eseri Performansı” ve “Genç Türk Bestecisi” Teşvik Ödülleri de verildi.

Bu kapsamda “Genç Türk Besteci Teşvik Ödülü”nü Ege Gür kazanırken; “Beste Kategorisi Grup Performansı Ödülünü” Usmanbaş Yaylı Üçül Grubu kazandı.

Besteci ve grup ayrı ayrı 10 bin TL’lik para ödülü aldı.

Ödül almaya hak kazanan tüm grupların yarışma için iletilen performans kayıtlarının AKOB sosyal medya hesaplarından önümüzdeki günlerde paylaşılacağı duyuruldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA