‘Kalite çalışmalarında ’en iyi’ hedef alınmalı’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Kalite çalışmalarında ’en iyi’ hedef alınmalı’


 

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi akademik ve idari personeline hizmet içi eğitimler kapsamında “Akreditasyon ve Kalite” semineri verdi. Seminerde ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, ‘Kalite çalışmalarında ’en iyi’ hedef alınmalı” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Celil Çakıcı tarafından, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi akademik ve idari personeline hizmet içi eğitimler kapsamında “Akreditasyon ve Kalite” semineri verdi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Başöğretmen Konferans Salonu’nda düzenlenen ve gün boyu süren seminere, ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, ALKÜ Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, akademik ve idari personel katıldı.

 

“KALİTE ÇALIŞMALARINDA 'EN İYİ' HEDEF ALINMALI”

Seminerin açış konuşmasını yapan ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, kalite çalışmalarının yürütülmesinde dikkat edilecekler ve gerekli olanlar hakkında bilgi verdi. Yükseköğretimlerde kalite çalışmalarının en önemli madde olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kılıç, “Kalite ile ilgili çok şey söylense de en başta bu işi ciddiye almak, ‘mış gibi yapmamak’ geliyor. Kalite kültürü bizlere çok uzak değil fakat algıda farklılık oluyor. İnsanlar, kaliteyi yıllarca ürün üzerinden değerlendirmişler. Kalite ilk ve en belirgin olarak Hammurabi Kanunları’nda karşımıza çıkıyor. Bunun yanında Ahilik teşkilatlarımızda da yapılan çalışmalarda kalite standartları ortaya çıkmış. Yükseköğretimde kalite daha başka boyuta evriliyor. Burada öğrencinin yetiştirilmesinden sektörde istihdam edilmesine kadar kalite takibi gerekiyor. Bizim öğrencilerimizin yeterli kalitede yetişmiş olması sektöre de olumlu etki ediyor. Bunun yanında kalitenin sürdürülebilirliği için sürekli kontrol altında tutulması gerekiyor. Kalite çalışmalarında sürekli olarak ‘En iyiyi nasıl buluruz?’ arayışı olması gerekiyor. Sayın Prof. Dr. Celil Çakıcı’ya bizlere verdiği değerli bilgiler için teşekkür ederim.” dedi.

 

PROF. DR. CELİL ÇAKICI AKREDİTASYON VE KALİTEYİ ANLATTI

Seminerin devamında öğretim üyemiz Prof. Dr. Celil Çakıcı, “Akreditasyon ve Kalite” konusunu derinlemesine ele aldı. Akreditasyonun önemi, temel süreçler, öz değerlendirme raporunda dikkat edilecek hususlar konusunda detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Çakıcı; yükseköğretimlerde kalitenin değerlendirilmesindeki en belirgin hususun mezun öğrencilerin istihdamı olduğunu söyledi. Akreditasyon ve kalite çalışmalarında planlamanın ve izlenebilirliğin iyi yapılması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Çakıcı, aynı zamanda sürdürülebilirliğin de olması gerektiğini dile getirdi.

Soru-cevap şeklinde devam eden seminerin ardından, Prof. Dr. Celil Çakıcı ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve üniversite yönetimine teşekkür etti. Katılımcılara sertifika verilmesinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç tarafından Prof. Dr. Celil Çakıcı’ya teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA