Korktular, engellediler! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Korktular, engellediler!


 

Mersin’de demokrasi ayıbı yaşandı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Memleket Partisi’nden aday olmasına İl Seçim Kurulu da geçit vermedi. Bozdoğan YSK’ya gitmeye hazırlanıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde 25 yıl sonra 95 bin oy alarak belediye başkanlığını CHP’ye kazandıran Dr. Haluk Bozdoğan’ı engelleme girişiminde son perde!..

Memleket Partili Tarsus Belediye Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan'ın adaylığına yönelik antidemokratik çabalar devam ediyor. CHP, “Bir kimse bir partiden önseçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez” hükmünü gerekçe göstererek Bozdoğan’ın adaylığına itiraz etti. İlk olarak İlçe Seçim Kurulu kararını açıkladı. Seçim kurulundaki DEM, MHP, CHP ve İyi Parti üyelerinin ittifak halinde Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmesi için aynı noktaya gelmeleri dikkat çekti. İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve diğer iki kamu görevlisi ise Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmemesi yönünde oy kullanıp muhalefet şerhi yazdı. Muhalif üyeler, bu nedenle Bozdoğan’ın adaylığının iptal edilemeyeceği yönünde karar verdi.

Son olarak İl Seçim Kurulu’na giden adaylık başvurusunun burada reddedilmesinin şoku yaşandı. Kaybedeceğini anlayan CHP’nin MHP, DEM ve İYİ Parti ile yaptığı işbirliği sonucu adaylığı engellenen Bozdoğan’ın Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz etmeye hazırlandığı öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA