Çukurova Havalimanı’nı Adana lobisi mi engelliyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çukurova Havalimanı’nı Adana lobisi mi engelliyor?


 

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, yıllardır süregelen vaatlere rağmen bir türlü bitmeyen Çukurova Havalimanı’nın Adana lobisi tarafından engellendiğine dair iddiaları gündeme taşıdı.

Mersin Milletvekili Ekmen daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na havalimanının akıbetini sormuş ve devamında kendisinden Ocak 2024’te açılacağı müjdesini yazılı olarak almıştı. Ocak ayının sonuna gelindiği halde açılış yapılmayınca Ekmen, konuyu TBMM Genel Kurulu’nda bir kez daha gündeme getirmişti fakat iktidar kanadından ses çıkmamıştı. 7 Mart’ta yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mersin mitinginde ise konu en yetkili ağızdan bir kez daha gündeme geldi. Erdoğan mitingde; “Yakında hizmete vereceğimiz Çukurova Bölgesel Havalimanı bağlantı yolunu bu yıl içinde tamamlıyoruz.” şeklinde bir beyanatta bulundu.

Hatırlayacak olursak Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 25 Aralık 2023’te havalimanın bir ay sonra açılacağını müjdelemişti fakat şimdi de bağlantı yolunun bir yıl içinde tamamlanacağını vaat ediyor.

Mersin Milletvekili Ekmen, yaptığı açıklamada konuyu dile getirerek bir çağrıda bulundu:

Bağlantı yollarının bitirilebilmesi için gereken bütçenin sadece %39’u kadar bu yıl ayırılmıştır. Öyle anlaşılıyor ki projenin bitimi daha çok zaman alacak. Ayrıca bu kadar çabaya rağmen Havalimanı’nın açılışının geciktirilmesinin nedeninin Adana lobisi olduğu iddiaları dolaşmaktadır. Bu iddiaların açığa çıkarılması ve sorunun çözülmesi için Mersin’deki iktidar milletvekillerine çağrıda bulunmak istiyorum. Mersin’i daha fazla mağdur etmeyin ve bu işi bir an önce bitirin.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA