Mersin’de 49 okul inşaatı devam ediyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 49 okul inşaatı devam ediyor


 

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında, Mersin İlinde, Milli Eğitim alanında hayata geçirilen, devam eden ve planlanan yatırımlar ile eğitim öğretim hizmetlerine ilişkin değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Pehlivan toplantıda yaptığı konuşmada; “İlimiz genelinde, Milli Eğitim Bakanlığımızın sağladığı destekler ile eğitim öğretim alanında her geçen gün hem donanım standartlarımız hem de fiziki şartlarımız çok daha iyi seviyelere ulaşmaktadır.

Geçtiğimiz 2023 yılı ve 2024 yılı başından itibaren toplamda 49 okul inşaatımız başladı ve devam ediyor. Bunların 34’ünün inşaatını bitirdik ve öğrencilerimiz bu okullarımızda eğitim öğretim almaya başladı. Yapımı devam eden 49 okulumuzdan 44’ünün inşaatını 2024 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. 15 okulumuzun da inşaatı ihale aşamasına gelmiş durumdadır. Bunların bütününe baktığımız zaman, yaklaşık 2 bin dersliği Mersin'imizdeki eğitim öğretim hizmetlerine kazandırmış olacağız. Şimdiden tamamlanan ve devam eden projelerin İlimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu önemli yatırımların hayata geçmesi konusunda sağladıkları desteklerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Milli Eğitim Bakanımıza ve Bakanlığımızın ilgili bütün birimlerine İlimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. İlimizde bu yatırımlarla ilgili iş ve işlemleri, kontrol hizmetlerini gerçekleştiren Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığımıza(YİKOB) ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.”dedi.

Toplantıda ayrıca, Mersinde ki eğitim öğretim kalitesini daha da arttırmaya yönelik olarak öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla yürütülmekte olan çalışmalar, ulusal ve uluslararası nitelikteki bilim, teknoloji ve sosyal içerikli projeler ele alındı.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ile Şube müdürleri katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA