Siirtliler Vakfı başkanlığına Özturan atandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Siirtliler Vakfı başkanlığına Özturan atandı


 

Haber Merkezi

 

İstanbul merkezli olarak 1997’de kurulan Türkiye geneli 15 şubesi bulunan Siirtliler Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Mersin Şubesi oluşturuldu. Sosyal, yardımlaşma, eğitim, kültür alanları başta olmak üzere birçok proje üzerinde çalışmalarıyla öne çıkan Siirtliler Vakfı Mersin Şube Başkanlığına ise İş İnsanı ve Mali Müşavir Zafer Şahin Özturan atandı. Özturan’ın önderliğinde yönetim kurulu ile ilk toplantısını gerçekleştiren vakıf yönetiminde bulunan isimlerin Siirt’in her ilçesini kapsamasına özen gösterildi.

Başkan yardımcılıklarını Etem Gökhan Babaoğlu ve Abdülkadir Kılıççıoğlu’nun yapacağı Siirtliler Vakfında yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Şemsettin Bayar (İş İnsanı), İbrahim Şendul (Mali Müşavir), Ömer Nas             (Emekli), Abdülmecit Çınar   (İş İnsanı), Erdal Belim (İş İnsanı), Ramazan Kaçar (İş İnsanı), Ferruh Demirhan (Doktor), Halis Gülmez (İş İnsanı), Nurullah Süleyman Bilim (Şube Müdürü), Engin Özel (Şube Müdürü), Yakup Aykut (İş İnsanı),

Abdulhalim Batur (Mersin Pazarcılar Başkanı Odası Başkanı), Ayhan Tan (İş İnsanı), Celal Tülün (Emekli), Rıdvan Marangoz (İş İnsanı), Nevzat İlhan (Bürokrat) ve Rıfat Necip Bakır (Emekli).

Mersin’in sevdiği toplumda karşılığı olan bürokratların, iş insanlarının ve kanaat önderlerinin bulunması için titiz bir çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Özturan, Siirt kültür ve değerlerini benimsemiş, insana faydalı olmayı gaye edinen, yetkin ve fedakâr insanların öncülüğünde, eğitim faaliyetleri ve ilmi toplantılarla toplumu bilinçlendirmek, kültürel ürünleri ve güzellikleri tanıtmak, sosyal yardımlarla ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, kalıcı hayır müesseselerinin kurulmasını sağlamayı istediklerini söyledi. Özturan, “Siirtli hemşerilerimize, halkımıza ve Müslüman coğrafyada yaşayan kardeşlerimize sosyal, eğitim ve kültürel alanda hizmetlerde bulunarak, medeniyet değerlerimize uygun sevgi ve kardeşlik bağını güçlendirip, vakıf ve hayır anlayışının nesillere aktarılmasını sağlamak, tüm çalışmaları Allah rızası için gerçekleştirmek amacındayız” dedi.

Siirt’in tarih, kültür ve inanç merkezi olmasının yanında özlem, sevda kenti de olduğuna vurgu yapan Özturan,  “Siirt, topraklarıyla emeği, taşlarıyla tarihi, kültürüyle edebi ve insanlarıyla mis gibi kokar. Bu toprakların eşsiz ürünleri arasında fıstığı, şifalı balı, her derde deva bıttımı, zivzik narı, bademi, buğdayı, arpası, pirinci, nohutu, mercimeği, tütünü ve soğanı bulunur. Yemek kültüründe ise büryanı, perde pilavı, kiteli, bumbarı, keşkeki, pirtikesi gibi lezzetler öne çıkar. Siirt'in verimli arazileri, gelişmiş hayvancılığı, sanayisi ve kendine özgü havası, suyu ve insanların samimi tebessümü ise burayı çekici kılar.

Büyük insanların yetiştiği büyük bir medeniyetin ev sahibidir Siirt.

Böyle bir şehre ait olmak, bu emaneti omuzlarda taşımak, bunu koruyarak gelecek nesillere aktarmak büyük sorumluluktur. Bu sorumluluğu tüm Siirtli hemşehrilerimizle yüklenerek Mersin’de bir ve beraberlik içerisinde yürütmek bugün bizlere düşmektedir” ifadelerine yer verdi.

Paylaşımı ve işbirliğini önce tutarak toplumun yararına çalışmalar yapacaklarını söyleyen Özturan sözlerini şöyle sürdürdü: “Vakıf ve hayır anlayışının genç nesillere öğretilerek yaşatılması ve yarınlarımızı kucaklaması için, vakıf çalışmalarında bulunanların ve vakıf dostlarının her zaman desteğine ihtiyaç duyduğumuzu belirtir, hizmet bilinciyle, aşkla ve azimle Mersin’de bulunan değerli Siirt’li hemşehrilerimizle bu yolculuğumuza devam edeceğimizi belirtmek isteriz.

Toplumlar ve insan, paylaşma ve fedakarlıkla ayakta durmaktadır. Medeniyetimizin ve hayatımızın vazgeçilmez dinamiğini oluşturan vakıfların temel amacı da insana, tabiata, canlıya, cansıza yani var olana hizmettir. Bu anlayışla ve Mersin’e aidiyet duygusu ile çıktığımız bu yolda bizlere bu göreve layık gören Genel Merkez başkanı Sayın Zeki Akyüzlü beyefendi ve yönetimine, önceki dönem mersin vakıf başkanımız Rahmetli Yılmaz Babaoğlu başkanımıza ve yönetimine, ayrıca yönetim kurulu üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA