‘Annelerin hayalini kurduğu bir dünya kurulsun’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Annelerin hayalini kurduğu bir dünya kurulsun’


 

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Özgürlük Mahallesi’nde hizmet veren Kültür ve Sanat Evi’nde Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, hem farklı alanlarda kurs ve eğitim alan Akdenizli kadınlar hem de çocukları gönüllerince eğlendi. Etkinlikte kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri de büyük beğeni topladı. Başkan Yardımcısı Gülbahar Kuş, Meclis üyeleri ile Özgürlük Mahallesi Muhtarı Ömer Erguvan’ın da katıldığı buluşmada çocuklar, kursiyer annelerinin geri dönüşüm ürünlerinden tasarladığı özel kıyafetleri giyerek defile gerçekleştirdi, kültür sanat evinde müzik eğitim alan çocuklar ise bağlama eşliğinde Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyledi.

 

“ANNELERİN HAYAL ETTİĞİ DÜNYADA, GÖZYAŞI YOK, KAVGA VE SAVAŞLAR YOK”

Anneler günü dolayısıyla gerçekleşen etkinliğe katılımları için annelere teşekkür eden Eş Başkan Nuriye Arslan, “Annelik duygusunu ifade etmek çok zor… Bu duygunun bir ölçüsü yapılamadı yapılamaz da. Çünkü sınırsız bir sevgi, sınırsız bir merhamet ve sınırsız bir özveri ve fedakarlığa sahiptir annelik. Bu anlamda yeryüzündeki bütün annelerin anneler günü kutlu olsun. Annelerin hayal ettiği bir dünya kurulsun istiyoruz. Çünkü annelerin hayal ettiği dünyada gözyaşı yok, kavga, savaş yok. Tam tersine sevgi isteyen, huzur, adalet, özgürlük isteyen bir dünyadır, annelerin hayali. Annelik duygusu işte bu kadar güzel ve ince bir düşüncedir” ifadelerini kullandı. Renkli etkinlik, hep birlikte çekilen halayların ardından sona erdi.

 

MERSİN ÇOCUK HAKLARI DERNEĞİ İLE ORTAK ETKİNLİK

Diğer yandan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan, Mersin Çocuk Hakları Derneği ile Akdeniz Belediyesi iş birliğinde, Turgut Reis Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’nde organize edilen etkinliğe de katıldı. Renkli görüntülere sahne olan kahvaltılı buluşmada çocuklar ve anneleri keyifli dakikalar geçirdi.

Çocuk Hakları Derneği Başkanı Sabahat Aslan’ın da katıldığı buluşmada, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde yapılması planlanan Çocuk Hakları Festivali için de görüş alışverişinde bulunuldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA