Mut, sorunlarına çözüm bekliyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mut, sorunlarına çözüm bekliyor


 

İçme suyu sorunundan hal sıkıntısına pek çok konudaki mağduriyetinin giderilmesini isteyen Mut siyasileri Büyükşehir Meclisinde taleplerini sıraladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. Toplantıda Mut siyasetçileri talepleri ile öne çıktı.

Mecliste ilk olarak söz alan Mut Belediye Başkanı İYİ Parti’li Murat Orhan, konuşmasına Karacaoğlan’ın, “Mecliste arif ol kelamı dinle, el iki söylerse sen bir söyle, elinden geldikçe iyilik eyle, harta dokunup yıkıcı olma” sözüyle başladı. İlçede bu yıl 62’incisi düzenlenecek olan Karacaoğlan Kültür ve Sanat ve Kayısı Festivali’nin önümüzdeki hafta 24 Mayıs’ta yapılacağını hatırlatan Başkan Orhan meclisi festivale davet etti.

 

“HAL SIKINTISI BÜYÜK”

Daha sonra söz alan Mut’tan Meclis üyesi Akın Çelik de, “İlçemizin tarıma dayalı bir ekonomisi var ama hal sorumuz ciddi halde. Şuan hasat dönemindeyiz ve hal sorunu ciddi baş göstermiş durumda. Gündeminizde olduğunu biliyorum ama haftaya yapacağımız bayrama bir bayram daha ekleyelim ve hal müjdesini alalım istiyoruz, sizden bilgi bekliyorum” dedi.

 

İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR

Yine Mut’tan Meclis üyesi Soner Solak da, “Mut’ta, Sertavul Yayası da, Çamlıyala’nın bir örneğidir. Yaz ve kış nüfusu farklıdır. Bir ay sonra nüfusu 50-60 bin olan büyük bir yayla olacak. Kışın ise nüfus azalacak. Kendi içme suyu kaynaklarımız var ama içme ve ulama suyunun birbirine karışmasından dolayı ciddi bir sıkıntı ar. Su deposu ile denge sağlanabilir içme suyu sorunu çözülebilir. Desteklerinizi bekliyoruz. Müjdeleriniz arasına bunu da eklemenizi isteriz.

Cazibeyle olan yerlerde ki maliyetler biliniyor. Cazibeyle su sahibi olan bölgelerde bari fiyatlandırma anlamında eşiklik karinesini uygulanmasını istiyoruz” dedi.

 

HAL YAPIMI MALİYEYE TAKILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Mut’ta hal yapımı ile ilgili bizim talep ettiğimiz alan maliye hazinesine tescil edildi. Hazine ile ilgili tahsis sorunumuz var. Tahsisin bir an önce çıkmasıyla oradaki yapacağımız çalışmaları bir an önce başlatmak istiyoruz. Önümüzdeki temel sorun maliyeden tahsisin gelmemiş olması. Yakın zamanda sözünü aldık ama henüz haber çıkmadı.

Yine içme suyu ile ilgili Sertavul Yayasının durumunu biliyorum. Nüfus artışı yazın bazı sorunlar yaratıyor ve biz de önlemler alıyoruz. Orada bir depolama ile ilgili rezerv sorumuz yok ancak ek depo ihalesine çıktık. Bunu da kısa süre sonra inşaatına başlarız. Bitirdiğimiz zaman nüfusun yoğun olduğu zamanlarda yaşanan su sıkıntısı ortadan kalkar” diye konuştu.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA