Mesiad’ın gücü bölgenin gücüdür | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mesiad’ın gücü bölgenin gücüdür


 

MESİAD üyeleri düzenlenen gece ile bir araya geldi. MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, "Mersin ekonomisinin ve kent lobisinin öncüsü olan MESİAD, 33 yıldır üretmeye devam ediyor. MESİAD’ın gücü bölgenin gücüdür" dedi.

Haber Merkezi

 

MESİAD üyeleri, yeni yönetim kurulu tarafından Marde Otel'de düzenlenen yemekle biraya geldi. Geceye MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MEP Başkanı Servet Özkaya, MESİAD kurucuları, geçmiş dönem başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, fahri üyeleri ve basın mensuplarının katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, "Şubat ayında gerçekleştirilen genel kuruldan sonra sizlerle bir araya gelmekten gurur duyuyoruz. Mersin ekonomisinin ve kent lobisinin öncüsü olan MESİAD, 33 yıldır üretmeye devam ediyor. Amacı, ülkemiz ve kentimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak olan MESİAD, Atatürk’ün belirlediği Türkiye Cumhuriyeti vizyonu ve çağdaş uygarlık hedefini temel alarak bölgesel ve sektörel potansiyelleri en iyi şekilde değerlendiriyor. MESİAD, sosyal, kültürel, turizm ve ekonomik alanlarda projeler hazırlamayı, etkinlikler düzenlemeyi amaçlıyor. Ayrıca, Mersin'in ve bölgenin ekonomik dinamiklerini ortaya çıkarıp gündeme taşıyarak, özellikle Sanayi, Ticaret, Turizm ve Tarım gibi sektörlerde ihmal edilmiş veya görmezden gelinmiş alanlarda fikir geliştiriyor" dedi.

 

“YAPISAL REFORMLARIN YAPILMASINI ISRARLA TALEP EDİYORUZ”

Geçmişte Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşunda öncü rol oynayan MESİAD'ın Mersin Üniversitesi'nin kurulması, Mersin Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın kurucu üyeliği, Çukurova Bölgesel Havalimanı gibi önemli projelere öncülük ettiğini aktaran Adnan Gündoğdu, "17'nci dönem yönetim kurulu üyeleri olarak, göreve geldiğimizde kentin tüm dinamikleriyle yakın temas kurduk. MESİAD'ın kapısından giren herkesi eşit bir şekilde karşılayarak geleneğimizi en iyi şekilde sürdürdük. Ekonomide güven ve istikrarın sağlanması ile yatırımların artması için kapsayıcı yapısal reformların yapılmasını ısrarla talep ediyoruz. Sermayenin yatırıma ve üretime dönüşmesi için demokrasi temel bir unsurdur. Mersin ve Çukurova Bölgesi'nin potansiyelinin değerlendirilmesi, dış ticarette ülkemizin öncü bölgelerinden biri olan Çukurova'nın daha fazla yatırım çekerek Türkiye'nin gözbebeği konumuna gelmesi gerektiğini vurguluyoruz" dedi.

 

KENT VE BÖLGE PROJELERİ İLE YAKINDAN İLGİLENECEKLERİNİ AKTARAN GÜNDOĞDU KONUŞMASINI ŞU ŞEKİLDE SÜRDÜRDÜ;

"Kentimizin sahillerinin turizme kazandırılması, Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi özelinde Tarsus Kıyı Kesimi Projesi'nin başlatılması, MTSO'nun girişimleri ile hayata geçirilecek olan, Mersin turizmine farklı bir soluk kazandıracak Kargıcık Turizm Merkezi ve Karboğazı kış turizmi alanlarında yatırımların yapılması kentimize ayrı bir kimlik kazandıracaktır. Turizm konularında çalışmalarımızı ve girişimlerimizi sürdüreceğiz. Ayrıca, MESİAD Ana Konteyner Limanı projesinin hükümet kararıyla hayata geçirilmesi için yoğun bir çaba sarf edeceğiz.

 

“YENİ BİR MERSİN OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ.”

Üyelerden CEY Grup tarafından özelleştirmeden alınan Taşucu Limanı, batıda yeni bir potansiyel yaratacaktır. Ayrıca, Meram Kalkınma Ajansı ile iş birliği yaparak lojistikte özellikle Konya ve Karaman gibi orta Anadolu şehirlerinin ticaretini Mersin üzerinden dünyaya açmak için yoğun çaba göstereceğiz. Batıda ticaret ve lojistik potansiyelini artırmak için yeni bir Mersin oluşturmayı hedefliyoruz.

Konya-Karaman-Mut-Taşucu demiryolu ve kara yolu bağlantısı için Konya ile yakın işbirliği içinde olacağız. Ayrıca, Çukurova Havalimanı'nın özellikle kargo bölümünün etkin bir şekilde kullanılmasının bölgemize katacağı değerin farkındayız ve inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu konuda girişimlerde bulunacağız.

Bizler büyük bir mirası devraldık ve onu daha da ileriye taşıyarak gelecek nesillere aktaracağız. Bu büyük mirası bize bırakan kurucularımıza ve geçmiş dönem yönetim ve başkanlarına minnettarız. Onlara teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönemde, bugüne kadar yapılanların tamamlanması ve sürdürülmesiyle birlikte yeni projeler eklemek en büyük hedefimiz olacaktır."

Daha sonra MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, önceki dönem MESİAD Başkanları Hasan Engin, Mehmet Deniz, Ahmet Akkurt, Mustafa Güler ve MESİAD üyesi Mahmut Arslanbirer konuşma yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA