Madımak’ta katledilen Canlar anıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Madımak’ta katledilen Canlar anıldı


 

Sivas’ta, 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli’nde katledilen aydın ve sanatçılar, katliamın 24’üncü yıldönümünde Mersin Cem Evi’nde törenle anıldı.

Haber Merkezi

Pir Sultan Şenlikleri’ne katılmak için gittikleri Sivas’ta kaldıkları Madımak oteline gerçekleştirilen saldırıda yakılarak katledilen 35 aydın, yazar ve sanatçı, katliamın 24’üncü yıldönümünde Mersin Cemevi’nde düzenlenen törenle anıldı. Törene birçok Alevi örgütü temsilcisi ve Alevi vatandaş katılırken, katledilen Canlar için Pir Kazım Açıktepe tarafından Gülbeng okundu. Anmada söz alan Mersin Cemevi Şube Sekreteri Nuran Engin; “Madımak katliamı karanlığın aydınlığı teslim alma girişimlerinden sadece biridir. Sivas katliamı demokrasiye, laikliğe ve en önemlisi de insan yaşam hakkına bir saldırıdır ” şeklinde konuştu.

Anmada, Emek Demokrasi Platformu adına konuşan Kemal Ulusoy ise Sivas, Uludere (Roboski), Ankara Gar katliamları arasında fark olmadığının altını çizerek, Türkiye’de yaşanan katliamların hepsinin en ince ayrıntılarına kadar kamuoyuna açıklanması gerektiğini ifade etti. Konuşmaların ardından slayt gösterimi yapıldı, ardından semah gösterisi sunuldu ve deyişler okundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA