Anamur’da 200 hektar kızılçam ormanı zarar gördü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur’da 200 hektar kızılçam ormanı zarar gördü


 

Anamur’un Yukarı Kükür Mahallesi mevkiinde Cumartesi sabahı başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

Orman Bölge Müdürü Yılmaz, yangını kısmen kontrol altına aldıklarını, bir noktada devam eden yangını söndürmek için çaba harcadıklarını belirtti, yangında şu ana kadar 200 hektar kızılçam ormanının zarar gördüğünü söyledi,

Anamur’un Yukarı Kükür Mahallesi mevkiinde 1 Temmuz Cumartesi sabahı saat 07:00 sıralarında çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Üç gündür yangın mevkiinde söndürme çalışmalarını koordine eden Mersin Orman Bölge Müdürü Yılmaz, İHA muhabirine son durumla ilgili açıklama yaptı. Şu anda yangını kısmen kontrol altına aldıklarını, bir noktada söndürme çalışmalarının devam ettiğini bildiren Yılmaz, “Ama ilerleme yönünü durdurduk. Bir sıkıntı olmayacağını düşünüyoruz. Şu an itibariyle rüzgâr durumu bizim lehimize. Rüzgâr sakin, hava durumu iyi. Çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Öğleden sonra da hava iyi giderse yangını söndürebileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

“Yangın kısmen kontrol altına alındı”

Yangının, 1 Temmuz Cumartesi sabahı saat 07:00 sıralarında çıktığını hatırlatan Yılmaz, “Ekiplerimiz 15 dakika içerisinde yangın mahalline ulaştılar, ancak havanın çok rüzgârlı olması, saatte yaklaşık 60 kilometreyi bulan sert rüzgâr, arazinin çok sarp ve kayalık olması, kırık olması çalışmalarımızı güçleştirdi. Hatta hava araçları dahi öğle saatine kadar düzenli çalışamadı rüzgârdan. Bu da orman yangınının yayılmasına neden oldu. Öncelikle çalışan insanlarımızın can güvenliğini sağlamamız gerekiyordu. Onların can güvenliğini sağlayarak, rüzgârın dinmesiyle müdahalelerimize başladık. Dün akşam itibariyle rüzgârın etkisiyle yangın tekrar patlamıştı. Bugün sabah saat 05.30 itibariyle iki uçağımız ve üç helikopterimiz tekrar kalktı, müdahale ettik. Şu anda uçaklarımız indi ama helikopterlerimiz çalışmaya devam ediyor. Ekiplerimizde hiçbir azalma yok, 200 orman işçisi ve 25 teknik elemanla çalışmaya devam ediyoruz. Şu an itibariyle yangını kısmen kontrol altına aldı. Bir noktada çalışmamız devam ediyor” diye konuştu.

“Yaklaşık 200 hektar kızılçam ormanı zarar gördü”

Orman Bölge Müdürü Yılmaz, yangından şu ana kadar yaklaşık 200 hektar kızılçam ormanının zarar gördüğünü ifade etti, yerleşim birimlerinin yangından etkilendiklerine dair şu ana kadar kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını kaydetti. Yılmaz, “Herhangi bir can ve mal kaybımız yok” ifadesini kullandı. Söndürme çalışmalarında Adana, Kayseri, Antalya, Kahramanmaraş ve Konya Orman Bölge Müdürlüklerinden ekipler ile kamu kurumları ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle iş makinesi ve arazöz konusunda büyük destek verdiklerini de dile getiren Yılmaz, çalışmalarını can ve mal kaybı olmadan sürdürdüklerini, bir noktada devam eden yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA