“Mesleki eğitim memleket meselesi” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Mesleki eğitim memleket meselesi”


 

Girişimci İnsan Kaynakları Derneği ile Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Törende konuşan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, mesleki eğitimin memleket meselesi olduğunun altını çizdi. Dinçer,  “Son yıllarda ilimiz ve ülkemiz sanayi ve işletmelerinin  karşılaştıkları en büyük sorun çalıştıracak nitelikli eleman bulamayışı. Niteliksiz iş gücü sanayiden tekstile, tekstilden otomotive kadar her sektörde kendini  hissettirmektedir.  Her sektörün yaşadığı bu soruna çözüm üretilmezse, ülkemizin üretim açısından çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalması kaçınılmazdır. Üretmeyen bir ekonomi ise üzülerek söylüyorum ki  yok olmaya mahkumdur” diye konuştu. Ülkemizde her yıl binlerce üniversite mezunun işsizler ordusuna katılırken, nitelikli eleman sayısında ise hızla  artış yaşandığını kaydeden Başkan Dinçer, “Öncelikle 4+4+4 eğitim sistemiyle çıraklık eğitim merkezlerinin önü kapatıldı. Eski adıyla çıraklık eğitim merkezi bugün ki adıyla Mesleki Eğitim Merkezlerinde öğrenci bulamıyoruz. Bu merkezlere gelen öğrenciler ise sadece berber, kuaför, güzellik hizmetleri gibi alanlarda eğitim görüyor. Bunun dışında hiçbir alanda öğrenci yok. Bu gidişatla evimizdeki bir elektrik prizini değiştirecek, banyomuzun musluğunu değiştirecek usta bulamayacağız. Bunun için mesleki eğitime gereken önem verilmeli, piyasanın ve sanayinin ihtiyaç duyduğu ara elamanları yetiştirecek mesleki eğitim merkezlerinin sayısı arttırılmalı” dedi.

Başkan Dinçer bu noktada Girişimci İnsan Kaynakları Derneği’nde önemine değinerek, “Sizlerde piyasanın ihtiyaç duyduğu  nitelikli, vasıflı elemanları iş dünyasına yönlendirme adına çalışmalara ve projelere imza atmalısınız. Bizler bu anlamda sizlerin yanınızdayız. Bu şehrin yararına alacağınız her kararda desteğimizi veririz. İstihdama çözüm getirecek her projenizi destekleriz, bundan hiç şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu. 

Daha sonra ise Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ile Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Başkanı Serkan Özada arasında işbirliği protokolü imza altına alındı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA