Memurun feryadına kulak verin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Memurun feryadına kulak verin!


 

2018 yılında en düşük memur maaşına 738.36 TL, ortalama memur maaşına ise 930.35 TL zam isteyen Kamu-Sen, kamu görevlileri ve emeklileri kurtaracak tekliflerine, feryatlarına kulak verme çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Memurun gözü kulağı, 1 Ağustos’ta başlayacak ve kamu görevlilerinin 2018-2019 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme görüşmelerinde. Konuyla ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yapan Türkiye Kamu Sen Mersin İl Temsilcisi Nihat Aşçı, görüşmeler öncesi mali ve özlük haklarına ilişkin taleplerini dile getirdi.

Aşçı, konfederasyon ve bağlı sendikaların yetkili kurullarının; günler süren çalışmalar sonucunda kamu görevlilerin ve emeklilerin kronikleşmiş ekonomik sorunları yanında, geçmiş dönem kayıpları, 2015 yılı enflasyon farkı tanımın değiştirilmesi nedeniyle ödenmeyen enflasyon farkı, zorunlu tüketim harcamalarında yaşanan fiyat değişimleri ve son olarak Temmuz ayında işçilerle imzalanan toplu sözleşmede ortaya çıkan işçi-memur zammı farkını da dikkate alarak 2018 ve 2019 yıllarında uygulamasını istediği maaş artış teklifini ortaya koyduğunu söyledi.

“2018 YILINDA EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINA 738,36 TL, ORTALAMA MEMUR MAAŞINA 930,35 TL ZAM İSTİYORUZ”

Buna göre Türkiye Kamu-Sen olarak hükümetle yapılacak toplu pazarlık masasına; 2018 yılı için Ocak ayından geçerli olmak üzere seyyanen net 150 TL, yüzde 10+10  artış ve bu artışların üzerine ekonomik büyüme ve refah paylarını içeren yüzde 3’lük zam talep ettiklerini bildiren Aşçı, 2019 yılı için ise yine Ocak ayından itibaren seyyanen 150 TL ve yüzde 8+ yüzde 8 artış ile yüzde 3 oranında ekonomik büyüme ve refah payı artışı talep ettiklerini kaydetti. “Mali haklara ilişkin olarak gündeme getireceğimiz artış teklifleriz, 2018 yılının bütününde en düşük dereceli memur maaşı için 738,36 TL, ortalama memur maaşı için ise 920,35 TL zam anlamına geliyor” diyen Nihat Aşçı, 2019 yılı iççin en düşük memur maaşına 779,78 TL, ortalama memur maaşına ise 965,24 TL zam istediklerini vurguladı.

KAMU GÖREVLİLERİ VE EMEKLİLERİ KURTARACAK TEKLİFLER

Bunun yanında, geçtiğimiz dönemde imza altına alınmasına rağmen halen uygulamayan toplu sözleşme hükümlerinin uygulanması, vergi dilimindeki adaletsizliğin giderilerek kamu görevlileri üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi, 4/B’li sözleşmeli 4/C’li geçici personel ile vekil gibi adlar altında güvencesiz çalışmaya son verilerek bu kapsamdaki kamu personelinin kadroya geçirilmesini isteyen Aşçı. “Taşeronlaşmaya son verilmesi, memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile özel hizmet tazminatı, ek ödeme, ek ders, döner sermaye, fazla çalışma ücreti, ikramiye, sosyal denge tazminatı gibi diğer ödemelerin de emekli keseneğine dahil edilmesi; başta aile yardımı ve çocuk parası olmak üzere tüm sosyal yardım miktarlarının artırılması, ek gösterge ve özel hizmet tazminatı adaletsizliğinin giderilmesi, ek der, fazla mesai, nöbet ve harcırah gibi ödemelerin düzenlenerek günün şartlarına göre yükseltilmesi, yardımcı hizmetler sınıfı personeline de ek gösterge verilmesi, Ramazan ve Kurban bayramlarında kamu görevlileri ve emeklilerine bayram ikramiyesi verilmesi, kıdem aylığındaki 25 yıllık sınırın kaldırılarak tüm kamu görevlilerine  çalıştıklarını her kıdem yılı için 20 TL kıdem aylığı ödenmesi, mülakata bağlı atamalara son verilerek adil bir atama ve görevde yükselme sistemi getirilmesi gibi birçok konu, bu yılki toplu sözleşme görüşmelerinde olmazsa olmazımız olacak.” dedi.

"ENFLASYON FARKI ORTAYA ÇIKMASI DURUMUNDA 1 PUAN TELAFİ ZAMMI ÖDENSİN”

Türkiye  Kamu-Sen olarak ayrıca maaşlardaki reel erimenin önlenmesi ve dönem içinde çıkan zararların karşılanması amacıyla dönem içinde ortaya çıkan zararların karşılanması amacıyla dönem içinde enflasyon farkı oluşması halinde ortaya çıkan enflasyon farkının 1 puan artırımlı ödenmesini talep ediyoruz

“YETKİLİ KONFEDERASYON MEMURLARIN VE EMEKLİLERİN FERYADINA KULAK VERSİN”

Konfederasyon olarak gerçekleştirilecek toplu sözleşme görüşmelerinin kamu görevlilerine  ve emeklilere  hayırlar getirmesini dilerken, yetkili sendikaları ve konfederasyon hiç olmazsa bu yıl,memurların sesine kulak vermeye ve hükümetle gerçek anlamda pazarlık yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA