Mersin Üniversitesi’nin aylık yayın organı ‘Mersin akademi’de yer alan habere göre, girişimci yetiştirmeye yönelik eğitim çalışmaları yürüten topluluğun danışmanlığını, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Nihat Doğan yapıyor. Topluluğun başkanlığını ise Yasemin Büyükbaş, başkan yardımcılığını Tuğçe Gültekin, saymanlığını Nedime Ay, yazmanlığını Emin Mavi yürütüyor. Yönetim kurulunda Abdi Acu, Fatma Zehra, Yeliz Tanrıverdi de yer alıyor.
ÖĞRENCİLERE ‘UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ’
KOSGEB ile işbirliğiyle öğrencilere iş planı ve fizibilite hazırlamaya yönelik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ verilmesi planlanan toplulukta; genç girişimcilere, kendi işlerini kuracakları iş fikirlerini geliştirme olanakları sağlamaya çalışılıyor. Topluluğun danışmanı Öğr. Gör. Nihat Doğan “Farklı düşünebilen, düşüncesini sınırlamayan, yenilikçi olan kişilere girişimci diyoruz. Girişimci, standardın dışında düşünebilme yeteneğine sahiptir; her şeyin tek bir doğruya bağlı olmadığına, her şeyin kurallara bağlı olmadığına, aykırı düşüncelerin olduğuna inanır. Topluluk olarak genç girişimcilerimize, ülkemizdeki istihdam alanlarını görmelerine ve eğitim dönemlerinde bu istihdam alanlarına nasıl yönelebileceklerine rehberlik etmeyi amaçlıyoruz. Üniversitemizde faaliyet gösteren bölümlerimizin bir kısmında KOSGEB tarafından da akredite edilmiş ‘Girişimcilik’ dersi veriliyor. Bu dersi almayan öğrencilerimiz için; 2017-2018 eğitim öğretim döneminde, Teknoloji Transfer Ofisi, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ vermeyi planladık. Bu eğitimi alan öğrencilerimize, aldıkları belgeleriyle istedikleri şehirde istedikleri iş kurma imkanını sağlamış olacağız” şeklinde konuşan Öğr. Gör. Doğan, üniversite bünyesinde bir girişimcilik merkezinin kurulması yönünde çalışmalar yaptıklarını kaydediyor.
“ÇOK GÜZEL İŞ FİKİRLERİ VAR”
Öğr. Gör. Doğan “Topluluktaki öğrencilerimiz çok heyecanlılar, çok güzel iş fikirleri var, çok güzel planları var. Üniversitemiz içinde dinamik bir öğrenci topluluğu olmak istiyorlar. Diğer topluluklarla bağlantı kurup onlarla birlikte çeşitli etkinlikler kurmak istiyorlar. Hatta üniversitemiz içindeki sosyal alanda da faaliyet gerçekleştirmek istiyorlar. Bir sonraki yaz döneminde, hem ülkemizdeki girişimci hocaların eğitim verdiği hem de sosyal aktivitelerin yapıldığı girişimcilik kampı düzenlenmesini istiyorlar” şeklinde konuşuyor. Öğr. Gör. Doğan topluluk olarak gerçekleştirmeyi planladıkları bir diğer çalışmanın; ulusal ve uluslararası arenada girişimcilik faaliyetleriyle tanınmış girişimcileri, genç girişimcilerle buluşturacak ‘Girişimcilik Zirvesi’ olduğunu belirtiyor. Öğr. Gör. Doğan sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu etkinliğe Teknoloji Transfer Ofisi ve rektörlüğümüz de destek veriyor. Etkili bir zirve geçirebilirsek bu bölgedeki ilk girişimcilik zirvesi olacak. ‘Girişimcilik Zirvesi’nin gerçekleşmesi durumunda, üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlayacağını; bu durumun öğrencilere bir fırsat yaratacağını düşünüyorum. Her yıl tekrarlamayı düşündüğümüz bir etkinliğin çok yararlı olacağına inanıyorum.” (bülten)