Yassak hemşerim! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yassak hemşerim!


 

MİY ile Amed Sportif A.Ş. maçına güvenlik gerekçesiyle rakip takım taraftarının alınmayacağı açıklanırken, 65 bin Diyarbakırlı’nın yaşadığı Mersin’de güvenliğin nasıl sağlanacağı merak konusu oldu! DİTAV ise “Provokasyona imkan verilmeli” uyarısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

Spor Toto 2. Lig kapsamında Mersin İdman Yurdu ile Amed Sportif A.Ş. arasında oynanacak karşılaşmaya güvenlik gerekçesiyle misafir seyirci alınmaması kararlaştırıldı!

Mersin Valiliği Spor İl Güvenlik Kurulu’nun, 26 Ağustos 2017 günü saat 20:00’de Mersin Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmaya ilişkin kararı tepki topladı. Kent ve spor kamuoyu, barış ve kardeşlik anlayışı doğrultusunda Mersin’in imajına darbe vuracak kararı özellikle soysal medya üzerinden eleştiri yağmuruna tuttu. 

Öte yandan kentin sahip olduğu kozmopolit yapı göz önüne alındığı Amed Sportif A.Ş. taraftarlarının stadyumda nasıl ayırt edileceği ve güvenliğin nasıl sağlanacağı da tartışmaları beraberinde getirdi.

“PROVOKASYONA İMKAN VERİLMEMELİ”

Diyarbakır Tanıtma ve Kültür Vakfı (DİTAV) Mersin Şube Başkanı Ferudun Gündüz, kararın çok yönlü ele alınması gerektiğini belirterek, “Bir çok yönüyle tartışılması gereken bir karar. Olayın; siyasal, psikolojik, sosyolojik olmak üzere pek çok boyutları var. Mersin’de şuan 65 binin üzerinde Diyarbakırlı yurttaş yaşamakta. Bunların ezici bir çoğunluğu kente entegre oldu. Uzun yıllardan beri problem yaşanmamakta, çatışma olmamakta. Çünkü artık bizlerde Mersin’in bir parçasıyız. Burada üretiyor, buraya değer katıyoruz. Bu vesileyle bir dayanışma, kardeşlik buluşmasına imza atılabilir. İçimizde endişe taşısak bile Avrupa’da ki gibi yan yana maç izleyebilme olgunluğunu gösterebiliriz. Göstermeliyiz. Tansiyonun yükselmemesi için her iki tarafta dikkatli olmalı.Provokasyona imkan verilmeli” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA