Karakucak heyecanı başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Karakucak heyecanı başladı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla 7 farklı ilçede düzenleyeceği 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri, Anamur’un Abanoz Yaylası’nda pehlivanların er meydanına çıkması ile başladı.

Türkiye genelinden 13 farklı boyda 220 güreşçinin mücadele ettiği müsabakalara halkın ilgisi yoğun oldu. Vatandaşların nefeslerini tutarak izlediği güreşlerde, pehlivanlar kıyasıya mücadele ederken, cazgırlar pehlivanları ve alanı dolduran kalabalığı coşturdu. Vatandaşlar, akşam saatlerine kadar süren güreş alanını doldururken, ödül törenini ve konserleri heyecanla bekledi. Pehlivan ağabeylerine özenen çocukların er meydanının yanında yaptığı güreşler ise görülemeye değerdi.

Mücadeleler sonunda 96+ başpehlivanlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu Fatih Yaşarlı birinci, Erzurumlu Başpehlivan Kenan Gör ikinci olurken, Taki Taşdemir ve Selim Ercan ise üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren sporculara madalyaları ve para ödülleri verilirken, Gülnar’dan Toroslar’a kadar 6 ilçede daha gerçekleştirilecek olan 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri’nde, kazanan sporculara toplam 280 bin TL ödül verilecek.

Pehlivanların kıyasıya mücadelelerini izleyen vatandaşlar, ödül töreninden sonra Doğa Yavuz Uydacı ve Yılmaz Taşoğlu’nun verdiği konserlerle Karakucak Güreşleri etkinliklerinin tadını çıkardı. Etkinlikte son olarak sahne alan Mustafa Yıldızdoğan, sevilen şarkılarını seslendirerek, 30 Ağustos Zafer Haftası’na yakışır bir coşku ile vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Mustafa Yıldızdoğan’ın şarkılarını hep bir ağızdan seslendiren kalabalık, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Mustafa Yıldızdoğan’a tezahüratlarla ve alkışlarla destek verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA